Beste lezers en bezoekers van De Leesfabriek,

De Leesfabriek gaat haar deuren sluiten, helaas. Twaalf jaar na de start van het platform voor lezende jongeren merken we dat het steeds moeilijker wordt om De Leesfabriek draaiende te houden. Iedereen die in die twaalf jaar betrokken was, deed dat als onbezoldigd vrijwilliger, uit pure liefde voor lezen, uit pure boekenliefde.

Het vinden van waardige opvolgers voor redactieleden is niet gelukt. Voor de inmiddels te kleine redactie zijn hierdoor de taken te veel geworden om De Leesfabriek er te laten zijn, naast de studie- en werkweken. Er staan inmiddels meer dan 2000 recensies op De Leesfabriek en die blijven er nog even staan. Wij willen alle auteurs die ons vroegen om boeken te recenseren en/of enthousiast meewerkten aan interviews van harte bedanken. Ook de uitgevers die ons platform mogelijk maakten, zijn wij grote dank verschuldigd. En natuurlijk willen we jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor de aandacht voor de recensies en interviews, die zo vele jongeren naar De Leesfabriek stuurden.

Liefs en wie weet tot ziens,

Anna, Chelsey, Irene, John, Valerie en Lisa