Quotes

Wij, als redactie, zijn natuurlijk zelf erg enthousiast over de Leesfabriek. Gelukkig zijn onze recensenten dat ook. En jullie als (on)regelmatige lezer? Laat het ons weten! Op deze pagina voegen we vanaf nu opvallende quotes uit toe, van onze recensenten, maar liever nog van onze lezers. We horen graag van je!

Quotes van onze recensenten

Kim:
Mijn naam is Kim en ik ben een onwijze boekenwurm! Daarom ben ik sinds een aantal jaar mijn eigen boekenblog gestart genaamd Books I Care About, om zo over mijn passie voor boeken (met soms een medisch tintje) te schrijven. Daarnaast ben ik sinds twee jaar recensent bij de leesfabriek onwijs leuk omdat ik boeken lees voor hen die ik normaliter zou overslaan!

Nathaniël:
“Het betekent dat ik net wat verder kijk dan mijn gewone interesse. Vooral de thrillers vind ik er interessant en kan ik moeilijk wegleggen. Ook heb ik net de recensies die ik al heb mogen schrijven voor de Leesfabriek gezien. Dat zijn er best een heleboel al. Door de opmerkingen en tips van jou en anderen leer je ook hoe je betere recensies kunt schrijven.

En dat alles in een quote, is er een van Karel Jonckheere (Vlaamse schrijver) “een boek is goed als je bang bent dat het eens uit zal zijn”. Dat gevoel heb ik bij meerdere boeken al eens gehad. En dat alles door mijn deelname aan de leesfabriek. Dus ik ben nog steeds heel blij dat ik een tijdje geleden mocht meedoen.”

Marieke:
“Als recensent bij de Leesfabriek heb ik buiten mijn eigen comfortzone leren lezen. Boeken die ik normaal echt niet zou oppakken, bleken toch ontzettend goed te zijn.”

Laure:
“Ik leef altijd al tussen stapels boeken, maar sinds ik zeven jaar geleden mijn eerste recensie voor De Leesfabriek schreef, ben ik die stapels anders gaan benaderen. Het plezier dat ik uit lezen haal, is een ook manier geworden om mijn eigen schrijven te oefenen. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik mijn enthousiasme kan delen en verspreiden, hoe ik kan vertellen wat ik zo goede vond. Nauwgezetter lezen klinkt misschien vermoeiend, maar het zorgt ervoor dat vooral de mooie zinnen en verhalen me nog meer opvallen en bij blijven.”

Mandy:
“Dankzij de leesfabriek ontdek ik telkens weer nieuwe boeken die ik anders niet snel zou lezen!”

Jente:
“De Leesfabriek zorgt ervoor dat ik andere boeken lees dan ik normaal lees. Ook zijn er bepaalde boeken waar ik veel over heb gehoord die ik dan te lezen krijg, hier met een kritische blik op kijken vind ik leuk en zorgt ervoor dat je anders naar boeken kijkt, zeker niet op een negatieve manier.
Misschien als quote: Recensies schrijven zorgt ervoor dat ik andere werelden lees dan ik normaal doe en dat is een echte eye opener.”

Hanne C.:
“Ik ben meer gaan lezen sinds ik recenseer voor de leesfabriek. ‘Lezen is wegdwalen in een goed boek.’”

Hanne H.:
“Ik zou graag willen zeggen dat De Leesfabriek mijn boekenkeuzes heeft beïnvloed door me soms een “push” te geven naar een bepaald boek dat ik anders nooit zou gekozen of gevonden hebben.”

Kim:
“Door te recenseren voor de De Leesfabriek is mijn leeshonger in naar verschillende genres, die ik normaliter zou overslaan, groter geworden dan ooit te voren!”

Anna:
“Door de Leesfabriek blijft mijn ’to read stapel’ goed volgestouwd, en dat vind ik heerlijk! Ik leer zo veel nieuwe boeken kennen. Bovendien heb ik door De Leesfabriek ook een verborgen liefde voor detectives ontdekt, al worden er nog steeds voldoende romans tussen gelezen ;).”

Esmée:

De Leesfabriek heeft er vooral voor gezorgd dat ik kritischer lees. Wat vind ik van de schrijfstijl, de personages etc? Ook vind ik het erg leuk dat jullie vorige keer 2 random boeken erbij deden. Wat ik normaal niet gekozen zou hebben viel erg in de smaak! Bedankt daarvoor.

Maaike:

“Lezen helpt je om soms even te ontsnappen uit deze ‘nieuwe’ wereld! Door alle maatregelen en het nieuws over COVID-19 is het soms erg fijn om te ontsnappen aan de realiteit en verhalen te lezen over werelden waar deze problemen niet zijn. Daarnaast is het ook een stukje ontspanning, omdat nu volop thuis gewerkt en gestudeerd moet worden. Lezen is echt het verwenmomentje van de dag!”