Bij het zien van het de cover ‘Water’ van Lara Reims was is ik direct geïntrigeerd door de combinatie van water en bliksem. De combinatie van kleuren en lijnen vond ik speciaal en de cover viel direct in mijn oog.

Lizzie zit op een kostschool op een afgelegen eiland ver weg van haar ouders. Lizzie is naar deze kostschool gestuurd om gebeurtenissen in het verleden een plaats te kunnen geven en een nieuwe start te maken. Wanneer het eiland plots afgesloten wordt van de wereld kan Lizzie niet meer in contact komen met haar familie. Het eiland is offline. Wanneer een koffertje aanspoelt wordt Lizzie nieuwsgierig. In het koffertje vindt Lzzie een chip die haar opdraagt om haar spullen te pakken en zich klaar te maken voor vertrek. Lizzie twijfelt geen seconde. Met behulp van de chip en speciale lenzen die ze ook in het koffertje heeft gevonden kan ze communiceren met een wezen dat uit een andere wereld lijkt te komen. Lizzie besluit te vluchten maar, niet alles is zoals het lijkt. Wie kan ze vertrouwen? Zal ze haar ouders ooit nog terug zien? Zal de wereld terug normaal worden of is dit een heel nieuw begin?

Water is een toekomstverhaal waarbij je wel af en toe moet nadenken. Op sommige momenten heb je dingen die eerder al werden vernoemd in het boek nodig om de volledige puzzel te laten kloppen. Door de vele verschillende gebeurtenissen op korte tijd wordt de lezer zijn interesse gewekt. Ik wilde steeds weten wat er nog allemaal zou gaan gebeuren. Het verhaal is spannend en neemt je mee in de wereld van de toekomst. In deze wereld staat de technologie al veel verder dan de technologie die wij ons ooit zouden kunnen voorstellen.

Het hoofdpersonage Lizzie wordt bij de start van het boek onzeker afgeschilderd. Dit komt door wat ze meegemaakt heeft op haar vorige school. Echter over deze situatie blijft de schrijfster gedurende een groot deel van het verhaal heel vaag. Dit zorgde er bij mij als lezer voor dat ik steeds nieuwsgierig bleef naar wat er toen gebeurd was. Dit aspect maakte het extra spannend.  Pas wanneer het einde van het boek nadert ontdekt de lezer wat er in Lizzie haar verleden gebeurd is desondanks dat dit een grote rol speelt over heel het boek.

De titel van het boek ‘Water’ is gekozen omdat de kostschool waar Lizzie les volgt gelegen is op een eiland. Je kan het eiland alleen verlaten per boot. De school is volledig afgesloten van de buitenwereld. Lizzie vindt aan dat water ook het koffertje waarmee heel haar avontuur begint.

Water / Lara Reims / Uitgeverij Hamley books / 2022 /  300 blz. / ISBN 978 94 645 1012 6


Ik ben Lien Simons, 23 jaar en eind juni afgestudeerd aan de opleiding “informatiebeheer: bibliotheek en archief” aan de hoge school in Gent. Binnenkort zal ik aan een nieuwe opleiding namelijk ‘Maatschappelijk werk’ beginnen. Van kinds af aan ben ik een enorme boekenwurm geweest. Ik neem overal boeken mee naartoe. Bij elke vrije minuut pak ik men boek erbij. Ik recenseer graag boeken en zo ontdek ik vaak voor mij nog nieuwe auteurs. Lezen en met boeken bezig zijn is mijn grootste passie.


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!