Justine Carmichael is journalist in wording bij het best lezende tijdschrift

Alexandria park star

en komt haar oude jeugdliefde Nick Jordan tegen. Is dit toeval of niet?

Nick gelooft heilig in de horoscopen van dit tijdschrift. Als Justine hier achter komt past ze elke maand een beetje de horoscoop Waterman aan in het tijdschrift. Zou ze Nick op deze manier verliefd op haar kunnen laten worden? Of staan de sterren verkeerd en mislukt haar hele plan?

Op het oog vond ik dit een mooi boek. De donkere cover laat de sterren extra duidelijk naar voren komen. Eeenmaal in het boek begonnen merkte ik al snel dat dit geen boek voor mij zou zijn, helaas. Ik merkte al snel dat de schrijfstijl mijn aandacht niet kon vasthouden en ik steeds afdwaalde met mijn gedachten.

Normaal gesproken houd ik ontzettend van het chicklit / feelgood genre. De romantiek en een tikkeltje voorspelbaarheid kunnen mij altijd boeien. Helaas gold dat niet voor deze roman. De verhaallijn is leuk en er is een hoop romantiek. Echter de uitgebreide omschrijving van de omgevingen, handelingen en beschrijvingen van sterrenbeelden zorgen bij mij voor verwarring. Voor mij was dit te uitgebreid. Hierdoor lazen de zinnen niet fijn en moest ik telkens teruglezen om goed in mij op te kunnen nemen wat de schrijfster werkelijk bedoelde. Door de vele omschrijvingen komt het verhaal traag op gang waardoor ik moeite had om verder te lezen.

De personages van Nick en Justine blijven wat oppervlakkig. Het was fijn geweest als de schrijfster deze wat meer had uitgediept. Hierdoor krijg je als lezer toch wat meer binding met de personages. Dit miste ik nu in het verhaal.

Nick oefent voor een hoofdrol in het toneelstuk

Romeo en Julia

. Hier lees je in het oud-Nederlands ook een aantal stukken van. Leuk, maar mijns inziens heeft dit niet veel toegevoegde waarde aan het verhaal. De schrijfster heeft wel geprobeerd humor in haar boek te verwerken, die bij mij helaas niet zo duidelijk overkwam door de vele tekstuele beschrijvingen. Zo worden alle personages voorgesteld door middel van hun horoscopen. Ook het eind heeft Darke nog wat onverwachte wendingen voor de lezer in petto!

Wat een sprankelend liefdesverhaal moest worden, heeft mij helaas een beetje teleurgesteld. Maar niet getreurd: zijn horoscopen helemaal jouw ding, lees dan zeker dit boek!


Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 27 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

In de sterren  / Minnie Darke / Vertaling Erica Feberwee / Uitgeverij A.W. Bruna / 2020 / 384 blz. / ISBN 9789400511248


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!