In dit derde deel van de Talon saga gaat het avontuur van Ember, Riley en Garret verder.

Ember heeft na het verraad van haar broer Dante definitief gekozen voor het Rebellen leven. Samen met Wes en Riley doet ze er alles aan om de donkere geheimen van de organisatie aan het licht te brengen. De offers die Ember hier voor heeft gebracht en nog zal moeten brengen vallen haar zwaar. Nachtmerries herinneren haar aan een zeker tenger, bleek meisje met donkere krullen, maar ook aan Lilith en een zekere soldaat…

Garret heeft afscheid genomen van Ember en is vastberaden om meer over de orde te weten te komen. Wanneer Garret achter een groot geheim komt dat zowel de orde als Talon betreft, weet hij dat zowel de draken als de orde in groot gevaar verkeren. Daarnaast is Ember, waar Garret nog steeds een hartstochtelijke liefde voor koestert, in levensgevaar. De enige mogelijkheid om haar te redden is om haar zo snel mogelijk te hulp te snellen.

Het tweede deel van de serie vond ik erg tegenvallen. Ik kwam moeilijk door de hoofdstukken heen. Daarnaast werd er naar mijn idee veel herhaald. Ik was dan ook erg benieuwd naar het derde deel. Nu na het lezen van Jager kan ik met een gerust hart zeggen dat Julie Kagawa mij niet heeft teleurgesteld! Jager is een stuk vlotter geschreven dan zijn voorganger. Door de spannende plottwisten op het juiste moment werd het boek wegleggen je erg moeilijk gemaakt. In dit derde deel lees je ook meer over Garret: fragmenten over zijn verleden, zijn opleiding bij St.-Joris en zijn speurtocht naar informatie over de orde. Deze hoofdstukken vond ik erg interessant en leuk om te lezen.

Ember heeft het in het begin van het boek zwaar met het verwerken van de afgelopen gebeurtenissen: het verraad van haar broer, de doden die zijn gevallen en Garret die er niet meer is. Wanneer een hoofdpersonage negatieve gedachtes begint te krijgen wordt de sfeer vaak zwaar. Gelukkig is dit niet het geval. Al heeft Ember het moeilijk, het lukt Kagawa om niet een gebroken personage neer te zetten maar juist een sterke, dappere, jonge vrouw die levenslustig de gevaren trotseert die op haar pad komen. Hierdoor blijft het boek blijft spannend en vlot.

De driehoeksverhouding tussen Ember, Riley en Garret vind ik soms wat cliché, maar aan romantische scenes om bij weg te dromen ontbreekt het boek in ieder geval niet. Deel drie is dan ook weer een voorbeeld van een typische Kagawa roman: barstensvol romantiek, actie en een vleugje humor.

Deze recensie is geschreven door Christa Laurens, 18 jaar, Eerstejaarsstudent Antieke Wijsbegeerte, Universiteit Leiden

Jager/ Julie Kagawa / vertaling Karin de Haas/ Uitgeverij Harpercollins Young Adult /juni 2016 /352 pag. /ISBN 9789402712308