Fallen vertelt het verhaal van de 17-jarige Luce. Ze is schuldig bevonden aan de dood van een medescholier en wordt naar de spookachtige tuchtschool Zwaard & Kruis gestuurd. Veel lezers zullen zichzelf herkennen in Luce. Ze is nieuw, erg onzeker en niet zo populair. Ze neemt je mee in een spannend avontuur vol verrassing. Luce probeert een gewone tiener te zijn maar slaagt daar niet in, ze is nu eenmaal anders en zal gaandeweg meer te weten komen over haar rol in het geheel. Een rol die nog niet uitgespeeld is… waardoor elke lezer nu vol spanning uitkijkt naar het vervolg van dit verhaal. Luce voelt zich al vanaf de eerste dag aangetrokken tot de mysterieuze Daniël Grigori. Ze heeft het gevoel dat ze hem als eens eerder heeft gezien, maar Daniël laat duidelijk merken dat hij niets met haar te maken wil hebben. Luce is vastberaden om het geheim van Daniël te doorgronden… ook al betekent het haar dood.

De cover trok eigenlijk meteen mijn aandacht. Mysterieus, emotioneel en zeer toepasselijk. Daardoor –en door de achterflap- lagen mijn verwachtingen vrij hoog, maar die zijn helemaal ingelost met dit prachtverhaal! Ik was onder de indruk van de schrijfstijl. In het begin is het wat moeilijk om te volgen, maar als je één keer aan het lezen bent, wordt je helemaal meegenomen in een magische wereld. Af en toe was het wel een beetje voorspelbaar, maar dat stoorde mij totaal niet.

Lauren Kate weet goed hoe ze spanning moet opbouwen en behouden. Doorheen het hele boek stel je jezelf allerlei vragen die pas helemaal op het einde worden opgelost. Combineer dit met de prachtig weergegeven personages en achtergronden en je hebt een boek dat iedereen aangrijpt. Het boek opende een magische wereld vol ‘onmenselijke’ dingen en nieuwe ervaringen. Het doet je fantasierijkste romantische dromen tot leven komen en laat je proeven van de smaak van echte liefde. Het is een paranormaal romantisch boek dat me geen seconde heeft verveeld. Het las zeer vlot en het was heel moeilijk om weg te leggen!

Deze recensie is geschreven door Valérie Vaes, scholier aan het Pius X Collge Tessenderlo

Fallen / Lauren Kate / vertaald door Mireille Vroege / Uitgeverij van Goor / 2010 / 300 pag. / ISBN 9789047512578