Een witte flits, gegil en het gevoel dat je valt.. Zo voelde het, het dood gaan. Alleen werd Samantha Kingston gewoon wakker in haar bed, op 12 februari; de dag dat ze dood ging. Ze krijgt de kans de dag nog eens over te doen, zeven keer in totaal. Telkens weer wakker worden, en merken dat alles het zelfde is. Maar toch kan je dingen over doen en veranderen.

Samantha had het perfecte leventje, vriendinnen, populair, een vriend. Maar wanneer ze de dag herbeleefd merkt ze de andere kanten, een gepest meisje, haar moeder waar ze niet goed mee overweg kan. Ze heeft nu de kans dat alles te veranderen. Kan ze ook het ongeluk veranderen? Is er een kans dat ze niet weer op 12 februari wakker wordt, maar op 13 februari?

Voor ik val, een mooi en ontroerend boek. Waar iemand wordt gedwongen naar zichzelf te kijken, en ontdekt dat het ook anders kan!

Voor ik val /Lauren Oliver / Uitgeverij The House of Books / 2011 / 480 pag. / ISBN 9789044328547