Wanneer Georgia Luke toevallig ontmoet in een bar, weet ze het meteen: ze is smoorverliefd op hem. Ze heeft een zware tijd achter de rug en weet zeker dat ze met Luke een nieuwe weg in haar leven kan inslaan. Er is maar een minpuntje aan de relatie die ze aangaan: Lukes vervelende ex Candence. Zij blijft als een stalker met Luke in contact en kan niet accepteren dat hij verder gaat met zijn leven. Haar gedrag gaat zo ver, dat Georgia begint te denken dat er meer gebeurd is tussen Luke en Candence dan Luke wil vertellen. Wanneer Georgia het gevoel krijgt dat ze in de gaten wordt gehouden en wordt achtervolgd, wil ze stappen ondernemen. Ze bespreekt de hele situatie met Luke, maar is hij wel te vertrouwen?

Een nieuwe thriller van Nicola Moriarty moest natuurlijk gelezen worden! Ik genoot erg van haar vorige boek,

De vijfde brief

, en wilde graag ontdekken hoe ze zich ontwikkelt als auteur.

Hoewel op de kaft het woord thriller prijkt, vind ik dat die term niet helemaal past bij het soort verhaal dat Moriarty hier neerzet. Een spannende roman is misschien een betere omschrijving. Vanaf pagina een heeft de lezer een klein vermoeden waar het verhaal naartoe zou kunnen gaan, hoewel je nooit het hele verloop kan voorspellen. Daardoor blijft het zeker wel spannend, maar niet de spanning die ik ervaar bij ‘echte’ thrillers waarbij je op het puntje van je stoel gaat zetten en het boek in één ruk wil uitlezen om te ontdekken hoe de vork in de steel zit.

Georgia is in het begin vooral een heel naïef personage, wat af en toe tenenkrommend is, maar naarmate het verhaal vordert, wordt ze realistischer. Het is ook vanaf het moment dat Candence echt in beeld komt dat het verhaal een immense vaart begint te maken en vanaf ongeveer een derde van het boek zat ik er helemaal in. Dankzij Moriarty’s boeiende en vlotte schrijfstijl en de goede vertaling van De Fontein lees je het boek vlotjes uit.

Hoewel het geen rasechte thriller is, heb ik enorm genoten van dit boek! Nicola Moriarty is zeker een auteur waarvan ik in de toekomst nog boeken ga lezen. Ze zorgt voor een boeiend verhaal met interessante personages, goede wendingen en een vlotte schrijfstijl waardoor je

De ex

heel snel uitleest. Een perfect boek om tussendoor even in te verdwijnen!

De ex / Nicola Moriarty / Vertaling Anna Livestro / Uitgeverij De Fontein / 2020 / 352 blz. / ISBN 9789026151521


Valerie:

Hallo uit Vlaanderen! Net als alle anderen hier, ben ik gek op lezen. Als ik eens vijf minuten niets te doen heb, neem ik een boek en begeef ik me naar een andere wereld. Waar ik ook ben, ik heb altijd een boek bij me. Welk boek dat is? Dat maakt helemaal niets uit! Van een bloedstollende thriller tot een historische roman tot een geweldig liefdesverhaal, alles is goed.