Hollis Brite is opgegroeid op kasteel Keresken, samen met de andere dochters van adel die strijden om de aandacht van koning Jameson van Coroa. Als Hollis en Jameson elkaar tegenkomen slaat de vonk gelijk over. Holis wordt bedolven onder de dure cadeaus en de aandacht van koning Jameson, maar al snel komt het besef dat het leven aan het hof gepaard gaat met torenhoge verwachtingen. Is het leven met Jameson in het paleis een sprookje dat uitkomt of een nachtmerrie die nooit eindigt?

Als groot fan van

de selectie

serie was ik hartstikke blij toen ik hoorde dat Kiera Cass met een nieuw boek kwam. Wat is het een pareltje hé? De gouden kaft in combinatie met de sierlijke letters geeft het boek gelijk een koninklijk tintje. Ik zat afgelopen periode in een flinke leesdip en ben aan aardig wat boeken begonnen en weer weggelegd.

De selectie

serie las heerlijk weg en ik kon me helemaal onderdompelen in de wereld van America en Maxon. Hierdoor ging ik ook met hoge verwachtingen

De beminde

in.

Meiden van adel die strijden om het hart van de koning gaf mij gelijk een beetje

De Selectie

gevoel. Helaas moet ik bekennen dat ik echt wel een beetje teleurgesteld was na het lezen van het boek. Het boek was vrij oppervlakkig geschreven. Ik kwam weinig te weten over de persoonlijkheid van de personages, waardoor het moeilijker is om je in te leven. Ook de liefde tussen Hollis en Jameson leek uit de lucht te vallen. Er zat totaal geen opbouw in hoe de liefde is ontstaan. Hierdoor had ik meer het idee dat Holis verliefd was op de rijkdom en de cadeaus die zij kreeg. Het enige personage waar we meer over te weten krijgen is Valentina. Deze gedeeltes vond ik dan ook echt de hoogtepunten in het boek omdat de details het juist interessant maken. Jameson had ook vrijwel aan het begin van het boek al duidelijk gemaakt dat hij Hollis tot zijn koningin wilde maken. Dit maakte het boek verder erg voorspelbaar.

Voor mij voelde dit boek als een herhaling van

De selectie

, maar dan met een minder goede verhaallijn. Nu klinkt dit misschien allemaal erg negatief, maar het verhaal wordt hoe meer het boek vordert beter. Ik kan je helaas niet zeggen dat dit boek mij uit mijn leesdip heeft gehaald, maar het leest makkelijk weg. In de laatste paar hoofdstukken kwam zelfs nog aardig de spanning erin. Hier had ik pas echt het gevoel dat het verhaal begon.


Deze recensie werd geschreven door Esmée, afgestudeerd balletdocente aan de Royal Academy of Dance. Nu geef ik fulltime les in klassiek ballet en moderne dans. Naast dans hou ik natuurlijk ontzettend van lezen en dan voornamelijk van Young Adult boeken.

De beminde / Kiera Cass/ Vertaling Hanneke van Soest / Best of YA / 2020 / 468 blz. / ISBN 9789000372751


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl


.


.