The Heir… Waar te beginnen. Het boek stond al een tijdje op mijn plank, en gisteravond kreeg ik het briljante idee om dit boek te pakken. Ik had zin in een boek dat lekker makkelijk weg las, en simpelweg vermakelijk zou zijn. Het boek las zeker makkelijk weg, binnen een paar uur had ik hem uit. De schrijfstijl van Kiera Cass is gewoon ontzettend prettig, leest zo makkelijk, en dat is heel fijn! Dat is een reden waarom deze hele serie tot mijn favoriete boeken behoort.

Voordat ik begon aan het boek had al wel een aantal dingen gelezen over de hoofdpersoon Eadlyn. En veel waren niet al te positief, dat is een reden waarom ik wat terughoudend was om aan het boek te beginnen. Toen ik eenmaal begonnen was, kon ik ontzettend goed begrijpen waar alle reacties over Eadlyn vandaan kwamen. Jeetje wat had ik in het begin van het verhaal een hekel aan Eadlyn. Op mij kwam ze over als een arrogant en verwend kreng dat geen respect had voor de mensen om haar heen. Vooral ook hoe ze tegen zichzelf blijft herhalen dat ze de meest machtige vrouw is. Ook hoe ze tegen haar ouders sprak, daar kon ik niet bij, het zorgde ervoor dat ik haar nog minder kon waarderen als personage. Naarmate het verhaal vorderde kon ik haar wel steeds beter begrijpen, dat ze bang was om zich open te stellen. Haar relatie met haar tweelingbroer Ahren, en haar twee andere broertjes Kaden en Osten, zorgen ervoor dat ik haar ga waarderen als personage. De liefde die ze heeft voor haar familie. In dit boek zien we ook oude bekenden terug. Marlee en haar man, Lucy en Aspen. Wanneer ik over hun lees voelt het als het weerzien van oude vrienden. Ook zien we in dit boek hoe de relatie van America en Maxon gegroeid is, wat ik heel leuk vind om te lezen.

Er zijn ook een hoop nieuwe personages, zoals de 35 Suitors, en op een paar ben ik echt verliefd geworden. Neem bijvoorbeeld Henri en zijn tolk Erik/Eikko. Zijn karakter is geweldig, dit is voor mij zo’n personage waar je echt van houdt. Het feit dat hij de Engelse taal niet spreekt, maar Fins, maakt hem des te charmanter. Zijn tolk is een persoon die iedereen in zijn leven nodig heeft, iemand die er gewoon voor je is, en met een blik al begrijpt hoe je je voelt. Het zal me eigenlijk niets verbazen als Eadlyn in het laatste deel gevoelens krijgt voor Erik. En dan nog Kile. De jongen van wie je in het begin verwacht dat hij zich zal misdragen om onder De Selectie uit te komen, maar die uiteindelijk gewoon niet goed begrepen wordt en een fantastisch persoon blijkt te zijn.

Al met al vond ik het een heerlijk boek om te lezen. Daarom kijk ik ook met smart uit naar het laatste deel van deze serie! En ben ik zeer benieuwd met wie Eadlyn zal eindigen, natuurlijk hoop ik dat het één van mijn favorieten is!

Mijn naam is Kaylee, en ik ben 20 jaar. Ik kom uit Hoogeveen en werk op het moment bij Jumbo achter de servicebalie. Lezen doe ik al vanaf het moment dat ik kan lezen. Altijd al heb ik boeken verslonden. Door Engels te lezen, heb ik een paar van mijn favoriete schrijvers ontdekt in het afgelopen jaar zoals Sarah J. Maas en Rebecca Yarros.

The Heir/Kiera Cass/Uitgeverij: Harper Collins/2015/342 blz./ISBN 9780007580224