Judith Rashleigh werkt vanaf het moment dat ze is afgestudeerd bij een Londens veilinghuis. Hier hoopt ze zich verder te kunnen opwerken en echt iets te kunnen betekenen in de kunstwereld. Maar dit verloopt echter niet zo makkelijk. Judith’s enige echte ‘vriend’ bij het veilinghuis (voor zover het mogelijk het is die daar te maken) is Dave. Hij helpt haar dan ook graag wanneer Judith hem om hulp vraagt. Hulp waarmee? Na een aantal gebeurtenissen denkt Judith er achter te zijn gekomen dat het veilinghuis, met name dan haar baas, betrokken is bij een frauduleuze zaak. Ze willen een ‘school van’ (een vals schilderij) verkopen als een echt schilderij. Judith verondersteld echter dat dit een fout is en dat, indien ze dit kan voorkomen, ze wordt gepromoveerd. Maar alles verloopt spijtig genoeg anders en zowel zij als Dave worden ontslagen.

Judith is echter na een normale werkdag een oude schoolvriendin tegengekomen die haar kon helpen met een bijbaantje. Hierdoor valt ze niet helemaal zonder inkomen. Dit bijbaantje houdt in dat ze met oudere mannen in een bar praat en daarvoor betaald wordt. Ze had voor haar ontslag bij het veilinghuis al een vaste klant die haar meeneemt naar Frankrijk. Judith neemt ook haar vriendin mee voor het geval de klant meer zou willen dan alleen maar praten. Na enkele dagen is dit het geval en besluiten de twee dames iets te mengen in zijn drankje zodat hij in slaap zal vallen. Wat ze niet hadden verwacht, was dat dat zijn dood zou worden.

Na Frankrijk stuurt Judith haar vriendin terug naar London en gaat ze zelf op de vlucht. Tijdens die vlucht komt ze een oude bekende tegen die overigens heel rijk is en haar zo dus kan helpen. Hier wilt hij echter wel iets voor terug en Judith twijfelt niet om te doen wat hij wilt. Zo krijgt zij heel veel geld, een bankrekening voor haar eigen galerie en belangrijke contacten.

Na een tijdje komt ze een andere oude bekende tegen. Een collega van haar oude baas die blijkbaar mee betrokken is bij de fraude. Judith besluit, na alles goed te plannen, iets met hem te gaan eten en hem dan te vermoorden onder een brug. Maar ze heeft het gevoel dat iemand haar in de gaten houdt.

Na de moord op deze oude bekende krijgt ze bezoek van de politie. Ze vertelt hen wat ze weet en vertrekt dan weer. Maar ze is niet langer alleen. Iemand achtervolgt haar. Maar wie? En waarom? Dat zijn vragen waarmee Judith zit. Om zich even te ontspannen gaat ze naar exclusieve club, een seksclub. En wie had gedacht dat ook haar stalker daar zou zijn?

Maar hij blijkt geen stalker, wel een agent die de moord onder de brug heeft gezien en die weet wat ze allemaal doet. Hij gebruikt haar om een maffiosi te vermoorden en begint een relatie met haar. Maar dit wordt hem fataal. En Judith ontdoet zich van hem. Ze verandert van identiteit en begint een nieuw leven. Hierbij komt ze haar oude baas tegen die haar niet herkent. Maar wat is nu haar volgende stap? Blijft ze werken als galeriehoudster? Maakt ze ook hem kapot?

Dit komen we (spijtig genoeg) pas te weten in het vervolg.

Maestra gaat over bedrog, liefde, angst, seks en moord. Het is een thriller die je vasthoudt vanaf pagina één tot de allerlaatste pagina. Ik geef toe dat het beschreven zou kunnen worden als een erotische thriller maar het is absoluut niet te vergelijken met Fifthy Shades Of Grey. Ook kan het boek de lezer wat leren in verband met kunst en kunstenaars. Het is dus interessant en informatief.

Met betrekking tot mijn eigen leeftijd (17) denk ik dat het boek geschikt is voor alle leeftijden vanaf 16 jaar. Vanwege de soms nog al expliciete seksscènes zou ik het boek niet aanraden voor kinderen jonger dan 16. Ik had geen echte verwachtingen in verband met dit boek maar ben toch aangenaam verrast. Ik durf eerlijk te zeggen dat Maestra vanaf nu één van mijn lievelingsboeken is en dat ik niet kan wachten op het vervolg van L. S. Hilton.

Deze recensie is geschreven door Ashley Decock, studente verpleegkunde in Antwerpen. Ze leest o.a. graag thrillers en betekenisvolle boeken. Een aantal van haar favorieten zijn Divergent, De laatste dochter en Als je iemand verliest die je niet kan verliezen.

Maestra/L.S. Hilton/vertaling Yolande Ligterink/The House of Books/2016/320 blz./ISBN 9044348981