“Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de jouwe kan worden?”

In dit meesterwerk van Lauren Kate wordt je meegesleurd in de eeuwige onmogelijke liefde van Lucinde

‘Luce’

Price en gevallen engel Daniël Grigori.

Al sinds dag één op de tuchtschool waar Luce door haar ouders is heen gestuurd, trekt een zekere mysterieuze jongen haar aandacht. Ze komt voor de ene verassing naar de andere te staan en wanneer ze het gevoel krijgt dat ze deze mysterieuze jongen, Daniël, kent, is dat voor haar een bevestiging dat ze echt gek aan het worden is.

Samen met haar nieuwe vriendin Penn probeert ze uit te zoeken wat Daniël zo wanhopig geheim wil houden. Ze voelt zich met de dag meer tot hem aangetrokken, alleen duwt hij haar steeds verder weg. Tot op de avond die ze zich nog lang zou herinneren, het moment waar ze al weken op wacht.

Het moment dat haar dood zou kunnen worden.

Luce is er op gebrand om de hele waarheid bovenwater te halen. Maar wat als blijkt dat er veel meer aan de hand is dan ze ooit had gedacht? Wat als dit niet zomaar een

crush

is, maar een noodlottige liefde? En wat als deze kwelling nog lang niet aan zijn einde is…

Toen ik voor de zoveelste keer een middag in de bibliotheek ronddwaalde, zag ik een meisje dit boek net terugzetten in de kast. De voorkant zag er leuk uit en ondanks dat men altijd zegt
don’t


judge


a


book


by


its


cover”

, liep ik er heen en begon ik met het lezen van de achterkant.

Ik had daarna eigenlijk niet verwacht dat het verhaal zo diep zou gaan. Lauren beschrijft de gevoelens van haar hoofdpersoon echt geweldig. Bijvoorbeeld wanneer Luce net achter ongeveer de hele waarheid is gekomen:


“….’Als ik het je te snel zou vertellen, of op het verkeerde moment, was je weer weg geweest en had ik weer moeten wachten. Ik heb al zo lang moeten wachten.’

Waar ik dacht dat dit een oppervlakkige chicklit zou zijn, was het echt precies het tegenovergestelde. Je kon, ondanks dat je er niet bij was, met de personen meeleven. Dat vind ik altijd heel belangrijk in boeken. Dat maakt ze veel echter.

Fallen zit vol met passie, liefde en spanning. Er gebeurde zoveel en het was geen moment saai. Vooral het einde was spectaculair. Ik heb meer van Lauren Kate gelezen, maar hier overtrof ze zichzelf wel mee. De spanning werd naarmate het einde dichterbij kwam steeds hoger opgebouwd.

Bij de laatste drie hoofdstukken liepen de tranen over mijn wangen.

Dat is ook wat me bij het volgende punt brengt: een waarschuwing. Dit boek heeft een helse cliffhanger en als je het volgende deel niet gelijk tot je beschikking hebt is dat echt verschrikkelijk. Ik heb gelijk na het lezen van Fallen alle andere vijf delen gereserveerd, want nu moet en zal ik weten hoe dit geweldige verhaal eindigt. Het is een echte pageturner die je emoties van de ene naar de andere kant laat schieten. Zeker een aanrader!


‘Probeer te denk


en aan wat ik je gezegd heb.’‘A


an wat precies?’ Vroeg Luce, lichtelijk in paniek.‘Aan zoveel dingen als je kunt – maar vooral aan het feit dat ik van je


hou


.”Deze recensie is geschreven door Janine van der Molen, scholiere van het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Ze leest zo’n beetje alles wat los en vast zit, of het nu in het Engels of Nederlands is. Haar leesstapel bevat veel


dystopische


verhalen, vooral series, maar ook andere genres leest ze zeer zeker ook. Janine leest in twee werelden: de gewone papieren boeken en
e-books op haar


wattpad


.

Fallen / Lauren Kate / Vertaald door Mireille Vroege / Van Goor Uitgeverij / 2010 / 301 blz. / ISBN:9789047512578