Iedereen kent het klassieke verhaal

Peter Pan

van J M Barrie wel: een jongetje dat nooit groot wil worden, brengt 3 kinderen al vliegend mee naar NooitGedachtLand, waar ze samen met de Verloren Jongens vechten tegen Kapitein Haak, de slechte piraat. De schrijver van het verhaal

De kinderdief

besliste om het verhaal in een moderne setting te plaatsen en er een macabere, griezelige twist aan te geven. Wat als Peter Pan kinderen meeneemt uit het hedendaagse New York… en is Peter Pan nu echt de held… en waarom is Kapitein Haak zo boos op Peter?

In het boek volgen we Nick, een jongen die in New York woont maar het helemaal niet zo goed heeft. Hij loopt op een avond weg van huis en komt Peter tegen, die er wat vreemd uitziet maar Nick wèl helpt. Nick besluit om met Peter mee te gaan en komt terecht op een eiland, omgeven door mist.

Dit is echt een boek voor iedereen die van een lekker griezelig avonturenverhaal houdt en die best tegen een stootje kan. Er zit flink wat actie in het boek maar je moet er ook goed bij nadenken. Het leest lekker vlot en is mooi geschreven. Het verhaal moet het vooral hebben van de originele achtergrond en de personages: die tonen dat Brom echt een goeie schrijver is. Ik vond het vooral leuk om zijn interpretatie van de wereld van J M Barrie te lezen. Hij heeft er duidelijk lang en hard over nagedacht en heeft verklaringen gezocht. Zijn verhaal klopt helemaal en komt mooi samen, zoals het hoort. Ik raad dit boek aan voor 12-jarigen en ouder, die niet bang zijn van bloederige gevechten en dramatische wendingen in hun boeken!

Deze recensie is geschreven door Annelien Vanessche, ze woont in Kortrijk en is 24 jaar, ze werkt als ICT-Projectmedewerker bij Ondernemerscentra West-Vlaanderen.

De Kinderdief / Brom / vertaald door Els van Son / Uitgeverij De Wereldbibliotheek / 2011 / 498 pag. / ISBN 9789028424135