Aleyah woont met haar familie in een rondreizend kamp in Engeland ten tijde dat Hendrik de Achtste op de troon zit. Het leven is niet altijd gemakkelijk en de definitie luxe interpreteert zij anders dan graven en koningen. Op een nacht ontkomt ze met goede vriend Manitas aan een brute moordpartij en verliezen ze hun familie. Ze vluchten en komen terecht in een herberg waar Aleyah haar passie uitvoert om geld te verdienen: dansen. Dat dansen lukt minder goed zonder haar familie een fijn kampvuur. Op een avond ontmoet ze de ogen van een knappe jongeman waardoor haar passie oplaait. Het zijn de ogen van de graaf van Weshley. Als zij en Manitas ontdekken wie hij is, proberen ze hem kwijt te raken. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Marina Folkers staat bekend om haar goede en verfijnde feelgoodromans met een dieperliggende laag. Met

Het hart van Weshley Castle

slaat ze de weg in van de historische romans. Folkers is voor mij een auteur geworden waarvan ik graag alles lees. Dat schept toch enigszins verwachtingen voor een volgend boek, maar toch lukte het me om met weinig tot geen verwachtingen het boek in te gaan. Ieder boek is uniek, zo ook dit boek weer. Ik kan in ieder geval zeggen dat mijn verwachtingen meer dan overtroffen zijn.

Door Aleyah, Manitas en Graaf van Weshley hoef je weinig moeite te doen om in het verhaal te komen. Aleyahs karakter komt op de eerste bladzijde al tot leven, mede dankzij de sfeer in hun kamp. Iemand met een eigen wil die graag meer wil weten dan ze soms mag weten van familieleden. Al snel maken we kennis met de andere twee hoofdpersonages. Manitas wordt goed neergezet als man in die tijd, hij zorgt voor de vrouwen en bedenkt de plannen. Door zijn wisselende humeur vond ik het een wisselend personage en nu zou ik graag iets willen spoilen, maar dat gaat natuurlijk niet!

En ja.. dan is er uiteraard nog de knappe graaf. Een voorstelling maken in mijn hoofd gaat niet altijd automatisch, maar door hoe hij is en wat hij doet, is het een graafwaardig personage. De twijfels van Aleyah komen mooi naar voren met betrekking tot de geloofwaardigheid van de graaf, maar langzamerhand begon ook ik de graaf meer te geloven. Hoewel status erg belangrijk was in die tijd, laat hij zien dat het ook anders kan.

In eerdere recensies schreef ik al dat Folkers een fijne manier van schrijven hanteert en de sfeer tot leven brengt. In deze historische roman is dat niet anders en ook dit boek had ik binnen no-time uit. Het is fijn om in de wereld van vroeger te vliegen en daar een tijdje te verblijven. De verschillende gebeurtenissen in het verhaal maken ook dat je meeleeft met deze personen en dat het vlot blijft lezen. Af en toe waande ik mij in de sfeer van Downton Abbey door het gebruik van ‘milady’ en ‘milord’. Uiteraard komt ook hierin wat intrige en bedrog voor, heerlijk.Achterin het boek legt de auteur uit welke delen uit

Het hart van Weshely

berust zijn op feiten en welke delen fictie zijn.

Met dit boek bewijst Marina Folkers het weer; ze is een echte verhalenverteller. Een aanrader dus voor lezers binnen het historische en romantische genre. Graag gelezen!

Het hart van Weshley / Marina Folkers / Uitgeverij Zomer & Keuning / 318 blz. / ISBN 9789020 544992


Irene:

Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.