Camping Oosthoek

vertelt het verhaal van echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft en haar gezin. Diana wordt onverwachts haar kapitale villa uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant neergezet. Haar wereld staat op z’n kop en het blijkt dat haar man John torenhoge schulden heeft waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen kan niet, want John blijkt spoorloos verdwenen. Dan ontvangt Diana een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij, want waar gaat ze dat geld vandaan halen?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst; hij is bereidt in te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem gaat opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze blijkbaar beter lijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij, maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

De plotopbouw van het boek gebeurt voornamelijk vanuit het oogpunt van Diana. Vanuit een welgestelde familie is ze getrouwd met de controversiële John de Visser, een stap die geleid heeft tot een breuk met haar moeder. De familie De Visser heeft het niet altijd nauw genomen met de regels. John heeft een eigen bouwbedrijf dat goed loopt, die hij kort voor zijn verdwijning op naam van zijn partner Marnix heeft gezet. De reden waarom is voor Diana niet helemaal duidelijk, maar duidelijk is wel dat alles met elkaar in verband staat.

Pagie vertelt haar verhaal met een vlotte schrijfstijl. De personages worden door het verhaal heen goed verdiept, in verhouding met hoe groot hun rol is in het verhaal. Het is nagenoeg alleen maar dialoog en daardoor is er weinig plek voor een beschrijving van bijvoorbeeld sfeer in het boek. Het boek heeft korte hoofdstukken die ervoor zorgden dat ik snel door wilde lezen omdat Nathalie Pagie bleef verrassen met onverwachte gebeurtenissen. Hierdoor had ze goed mijn aandacht. Ik vond het grappig dat het brabantse dialect door de campinghouder wordt gesproken, hierdoor was er een extra effect in het verhaal.

Het plot was spannend maar had zeker spannender gekund. Niet elke gebeurtenis werd uitgebreid verteld in het boek, waardoor het wellicht wel spannender was geworden. Ik denk dat ik me dan beter had kunnen inleven en daardoor meer spanning had gevoeld. Er werden gedurende het verhaal tipjes van de sluier gegeven waardoor je kon weten wie de ontvoerder van John was, maar ook anderen die ik totaal niet aan zag komen!

Het verhaal begint meteen vanaf pagina één, iets wat ik erg fijn vond. Dit zorgde er nog meer voor dat ik direct verder wilde lezen en al snel halverwege was zonder dat ik wist hoe lang ik had gelezen. Ik weet niet of ik het boek gauw nog eens zal oppakken nu ik weet hoe en wat, maar raad het boek zeker aan aan eenieder die houdt van spannende boeken! Voor mij krijgt het boek in ieder geval een goede 3,5 ster op mijn vijf sterren schaal.


Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 32 jaar, Social Worker en een ware boekendraak. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daphne.elianne

Camping Oosthoek / Nathalie Pagie / Uitgeverij Boekerij / 2021 / 368 blz. / ISBN 978 902 2589 243


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!