Frederik Backman is de auteur van de internationale bestseller

Een man die Ove heet

, dit was eveneens zijn debuutroman. Van het boek werd ook een Zweedse verfilming gemaakt dat voor twee Oscars genomineerd werd. Backmans boeken zijn in meer dan veertig landen verschenen.

Wanneer een ernstig zieke man in het ziekenhuis een vijfjarig meisje ontmoet, begint hij na te denken. Hij denkt terug aan zijn eigen leven, maar ook aan het meisje, dat vecht tegen een tumor. Hij blikt terug op wat er verkeerd ging in zijn leven, wat hij anders had kunnen doen, wat er ten koste ging van zijn succes en geld,.. Maar wie weet krijgt hij op deze kerstavond wel de kans om iets goed te doen en wel voor het vijfjarige meisje.

De deal van je leven is een dun boek met een mooie harde kaft. De cover sprak me niet meteen aan, maar de verhaallijn wel. In het boek zijn ook meerdere tekeningen verwerkt, wat het verhaal dan wel weer aantrekkelijk maakt om het uit de kast te nemen en te lezen.

Persoonlijk vond ik het niet zo’n aangenaam leesbaar boek. De schrijver maakte sprongen in zijn verhaal en eerlijkgezegd vond ik er niet zo een goed verhaal in zitten. Ik ben ietwat teleurgesteld over het boek omdat ik er meer van verwacht had. Namelijk een duidelijkere verhaallijn, een vlotter geschreven tekst en een ietwat luchtiger verhaal dan in dit boek. Ik ben er echter wel van overtuigd dat er personen zijn die dit wel een aangenaam verhaal vinden. De tekeningen maakten wel wat goed.

De deal van je leven / Frederik Backman / Uitgeverij Volt / 2021 / Vertaling Edith Sybesma / 88 blz. / ISBN 9789021423524


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!