Tanen Jones, een auteur uit de Verenigde Staten, schreef met

The better

Liar in 2020 haar thrillerdebuut. Nog in hetzelfde jaar verscheen dit boek onder de Nederlandse vertaling

De beste leugen

bij ons in de boekhandel.

De zussen Leslie en Robin zijn elkaar tien jaar geleden uit het oog verloren. Robin had de gewoonte om al eens te vertrekken en weer op te duiken, maar na die keer dat ze tien jaar gelezen vertrokken is, heeft Leslie haar nooit meer teruggezien… tot vandaag, want ze treft Robin dood aan, ze blijkt te zijn gestorven aan een overdosis.

Het feit dat Robin niet meer leeft zorgt ervoor dat Leslie naar de erfenis van hun vader kan fluiten. Hun vader heeft de notaris namelijk de opdracht gegeven om de erfenis enkel uit te keren wanneer beide zussen samen komen opdagen aan het notariaat. Als een geluk bij een ongeluk zit Mary een sigaret te roken tegen Leslie haar wagen. Dat is de oplossing! Als Mary nu eens haar haren laat verven en zich voordoet als Robin, kan Leslie toch haar erfdeel bekomen. Mary komt erachter dat Leslie niet de volledige waarheid spreekt, maar ook dat er iets niet klopt in het gezin. Maar… is Mary wel zo eerlijk als ze hoort te zijn?

Het verhaal op de achterflap van

De beste leugen

sprak me onmiddellijk aan. Ik las de laatste tijd meestal romans, dus het was leuk dat er eens iets anders op mijn boekenplank verscheen. Aan het begin van het boek vatte men direct de koe bij de horens, dat vind ik zeer aangenaam wanneer ik een boek lees. In dit boek dus geen intro van 70 pagina’s om dan ‘to the point’ te komen. Het verhaal sprak me onmiddellijk aan omdat de personages duidelijk beschreven en weergegeven werden. Ook is het boek zodanig opgesteld dat je de personages en gebeurtenissen niet met elkaar verwart. Dat maakt het lezen aangenaam. Wat ik misschien wel een beetje miste was een echt spannend verhaal. Want wanneer ik het boek weglegde, duurde het vaak meerdere dagen tot een week eer ik het weer vastnam om verder te lezen.


De beste leugen

is een leuk, niet echt seizoensgebonden boek dat je zowel op het strand, als op een winteravond in je luie zetel kan lezen.

3,5 sterren.

De beste leugen / Tanen Jones / Uitgeverij Cargo / 2020 / Vertaling Daniëlle Stensen / 346 blz. / ISBN 9789403187709


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!