InNiet verder vertellenwordt rechercheur D.D. Warren opgeroepen nadat een man drie schotwonden in zijn lichaam heeft en zijn computer zeker twaalf keer is beschoten. De zwangere echtgenote, Evie Carter, wordt aangetroffen met het pistool nog in haar hand, maar beweert haar man niet vermoord te hebben.

D.D. herkent de zwangere echtgenote meteen van een zaak van jaren geleden, toen ze werkte aan een vergismoord, waarbij de vrouw per ongeluk haar vader doodschoot.


Wanneer de beelden over de moord uitgezonden worden op de televisie, herkent Flora Dane het slachtoffer meteen als Conrad Carter. De man wie haar ontvoerde en gevangen hield. Flora is vastbesloten om mee te helpen aan het onderzoek en de waarheid over Conrad Carter boven tafel te krijgen. Wie is Conrad Carter?, Waarom is hij vermoord? En is zijn vrouw Evie daadwerkelijk de dader? Op deze vragen wil D.D. niets liever dan de waarheid weten, maar naarmate het onderzoek vordert blijkt de waarheid steeds te veranderen…

Laten we beginnen met de cover van het boek, het trekt in ieder geval mijn aandacht. Door de zwarte kleur met witte tekst komen de verdorde gele rozen goed naar voren. Wat hebben die rozen met het verhaal te maken? Een mysterieuze cover, past mijn inziens helemaal bij het mysterie dat er hangt om de vermoorde echtgenoot.

Elk hoofdstuk begint met de aanduiding over wie van de drie vrouwen het hoofdstuk gaat, hierdoor leer je D.D., Flora Dane en de zwangere Evie goed kennen. Je voelt door de gedetailleerde omschrijving hun emoties, zoals angst en pijn en daardoor is inleven in de situaties van de vrouwen niet moeilijk. De hoofdstukken zijn precies goed van lengte, niet te lang, niet te kort, hierdoor lees je gemakkelijk nog even een hoofdstuk en voor je het weet ben je weer een aantal hoofdstukken verder.

Gardner heeft een uitgebreide en gedetailleerde schrijfstijl, wat mijn inziens soms iets te gedetailleerd is, hierdoor wordt het verhaal met vlagen iets te langdradig.

Dit is het tiende boek in de serie over rechercheur D.D. Warren, ondanks dat het boek prima op zichzelf te lezen is, merkte ik dat het gedrag van rechercheur D.D. soms wat moeilijk te plaatsen is, door gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de vorige boeken. Gelukkig blijft door de wisselende perspectieven het verhaal vlot en spannend.

De moordzaak is onder bijzondere omstandigheden gepleegd en roept gaandeweg het boek steeds meer vragen bij je op. Het blijft dan ook tot op het einde een grote verrassing wie de dader is.


Niet verder vertellen

is een gedetailleerde en spannende thriller, waarin je vanaf de eerste bladzijde van deze dikke pil in het verhaal gezogen wordt. Een boek waarin je stukje bij beetje steeds meer te weten komt over de dader. Houd je van spanning en mysterie dan is dit zeker een boek voor jou!


Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 27 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

Niet verder vertellen  /  Lisa Gardner  / Vertaling Els Franci–Ekeler / Uitgeverij  Cargo / 2020 / 448 blz. / ISBN 9789403187600


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!