Cleemond Torkreek is een dief uit de Blindjes die de gaven heeft om bloed van een draak te drinken. Als Cleemond wordt opgespoord door zijn nonkel, die hem jaren geleden op straat heeft gezet, is hij nieuwsgierig.

Lizzane Letriet is een jonge spionne die bij de uitzonderlijke initiatievendienst werkt. Zij krijgt een opdracht om de mythe van de witte draak aan te gaan samen met de Langgeweren, waaronder Clee. Met blauw bloed houden ze op afgesproken tijdstippen een trance om te weten hoe ver ze al staan en om extra informatie te winnen. In de Langgeweren company ontmoet Clee een jonge vrouw Zilverpin. Samen krijgen ze een intense relatie die verder gaat lopen dan ze zelf denken.

Lizzane wordt op missie gestuurd bij burgergraaf Artonin om een speciaal apparaat te vinden dat hun kan helpen met het vinden van de witte draak, maar of het slaagt? Kapitein Heilmoer is nog maar net nieuw op het schip de Veelbelovende of ze zitten al in een oorlog met het keizerrijk waar ze nog niet op voorbereid waren. Gaan ze de mythe achterhalen? Komt de witte draak die al jarenlang wraak wil vrij?

Ik vond het boek super goed. Zelf had ik het al een keer gelezen maar het blijft me verbazen bij de plot twist en de gevechten. Toen ik het voor de eerste keer las, wist ik niet goed wat ik verwachte maar zeker niet dat ik het zo leuk zou vinden. Het boek deed me ook meer stil staan rond de draken die altijd zo slecht worden afgebeeld. Ook in dit boek, maar toch met een ander gevoel. De onverwachte oorlog die er uitbreekt laat heel mijn fantasie op hol slaan door de vele informatie die je krijgt. Omdat ik het boek al eens gelezen had dacht ik dat ik nog redelijk wist wat er ging gebeuren maar dat was niet altijd zo. Sommige gevechten of kennismakingen was ik al vergeten of hadden mijn geheugen hervormd maar dat maakt het wel leuk om nog altijd het verrassingseffect te hebben.

Als je graag fantasie leest is dit een echte aanrader en moet je niet zoals mij een willekeurig boek uit de bib halen en zo versteld staan van de schrijfwijze. De schrijver heeft ook een interessante manier van brengen. Hij verzint een hele nieuwe wereld en weet er ook goed me om te gaan. Soms vergeet je dat je nog aan het lezen bent. Bij elke dood word je zo aangegrepen dat ik soms niet eens wou verder lezen. Maar de blije momenten maken je ook zo vrolijk dat je onbewust meelacht met het verhaal.


Hallo, ik ben Lore. Ik zit op de hotelschool in Koksijde en woon in Sint-Niklaas. Ik zit daar ook in de leesjury. Thuis heb ik een halve bibliotheek denk ik, waar ik er nog heel veel van te lezen heb.

Het vuur van de draak / Anthony Ryan/ Vertaling Nielsen van Eekelen en Jet Malta / Uitgeverij Luitingh-Sijthof / 2016/ 702 blz. / ISBN 9780924573547


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!



Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.