Bereid je voor op het onverwachte


In het boek

Alleen in het donker

delen vijf schrijvers totaal verschillende verhalen over angstaanjagende onderwerpen.

De enige overeenkomst is een duistere gebeurtenis en/of het einde van elk verhaal. De korte verhalen hebben een hoog spanningsgehalte.

Het ene verhaal komt net wat realistischer over dan het andere.

Annette Akkerman is de auteur van het eerste verhaal. Vanuit het ik-personage van Femke wordt een romantische trektocht van Femke en haar vriend Bart beschreven in ‘De Blokhut’. Aan het einde is Femke ervan overtuigd dat trektochten toch niet helemaal haar ding zijn. En daarmee kunnen de lezers het alleen maar eens zijn.

In ‘Het Krot’ (door Jolien Pauw) dagen een aantal vrienden elkaar uit om herinneringen op te halen uit hun jeugd. Toen gingen ze namelijk in een behekst krot naar binnen om iets op te halen, wat een andere persoon daarvoor had achtergelaten. Lisa durfde toen niet, maar nu gaat ze de uitdaging wel aan. Maar of dat verstandig is?

‘Zoete Wraak’ wordt door de alwetende verteller, Sarina de Wolff, beschreven. Een wijze les voor de lezers van dit verhaal…… let op deuren die zomaar dichtvallen.

Het ik-personage in ‘De glimlachende dode’ van Guide Eekhaut is omringd met doden door het beroep van haar vader. Zij heeft zich altijd aan de regel van haar vader gehouden om zich niet in zijn praktijk te bevinden. Maar dan wordt het lichaam van een jong meisje binnengebracht.

Het laatste verhaal in deze bundel is ‘De rode roos’ van schrijfster Kate Reen. Het einde ervan had je niet zelf kunnen bedenken.

Bij elk verhaal ontbreekt een gedetailleerde introductie van de personen, maar dat is ook niet nodig. Het is vanaf het eerste moment duidelijk welke rol deze personen in het verhaal spelen.

Sommige verhalen hebben een open einde … dat zet je als lezer aan het denken en houd je ook wel even bezig.

Liever heb ik een écht boek in handen, maar doordat de verhalen in deze E-bookbundel kort zijn, en daardoor makkelijk weg te lezen zijn, vond ik dat voor deze keer geen probleem. De verhalen boden ontspanning…. een soort van ‘lekkere leessnacks’ voor tussendoor.


Mijn naam is Nathaniël en ik ben 19 jaar. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Doordat ik als recensent bij de Leesfabriek ben betrokken, heb ik de laatste tijd heel veel verschillende verhaalstijlen mogen lezen. En daardoor is mijn interessegebied veel groter geworden, maar echt spannende thrillers en fictie dat vind ik toch wel het fijnste om te lezen.  Behalve “gewone” boeken ben ik een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Ze bevatten mooie tekeningen en leuke woordgrappen! Ook kan ik genieten van een game op de computer.

Alleen in het donker / Annette Akkerman, Jolien Pauw e.a. / Uitgeverij Books and Butterflies / 43 blz / ISBN 9789464208764


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.