Ik haalde mijn schouders op. ´Het betekent alleen maar… dat ik mijn best doe.´

Hij hield nog steeds mijn hand vast en kneep er even in. ´Zoals ik al zei, een bewijs van kracht.´ (p. 383)

Trinity bezit magische krachten waardoor ze met geesten kan praten. Iedereen denkt dat haar soort is uitgestorven en daardoor wordt ze vastgehouden in een kasteel, bewaakt door een leger Wachters dat bestaat uit jonge, knappe krijgers. Trinity moet beschermd worden tegen de demonen, die – als ze haar te pakken krijgen – haar krachten zouden misbruiken om de wereld te vernietigen. Trinity wordt gedwongen om uit haar veilige omgeving te komen als haar verblijfplaats geteisterd wordt door demonenaanvallen. Ze zal moeten samenwerken met de uiterst irritante maar beeldschone Wachter uit de nieuwe groep, genaamd Zayne. Zal het hen lukken om hun frustraties aan de kant te zetten en de strijd aan te gaan?


Storm and Fury

is het eerste deel uit de spin-off serie van

Dark Elements

. Het boek is misschien beter te lezen zonder de voorkennis uit de populaire

Dark Elements-serie

, omdat het karakter van Zayne een stuk oppervlakkiger aanvoelt in

Storm and Fury

. Jennifer L. Armentrout lijkt zich er wat makkelijk vanaf gemaakt te hebben bij het schrijven van dit boek. Zayne heeft het typische bad guy karakter, met een donker traumatisch verleden en een sarcastische houding. Toch weet hij niet zo te raken als in de

Dark Elements-serie

, waar hij meer diepgang leek te hebben. Zijn gedrag en dialoog zijn voorspelbaar en dit maakt onder andere dat het boek veel te lang lijkt met zijn 500 bladzijden.

Het interessante van Trinity is dat zij een specifieke oogziekte heeft, genaamd retinitis pigmentosa. Schrijfster Jennifer L. Armentrout lijdt aan dezelfde ziekte, waarbij iemand problemen met het zicht heeft en uiteindelijk blind kan worden. Het was heel creatief om te lezen hoe Armentrout dit gegeven in haar verhaal toepaste, omdat het niet vaak gebruikt is in andere boeken. Toch kon dit interessante deel van Trinity niet veroorzaken dat zij zich kon onderscheiden van andere YA-karakters. Het is bijna lastig om je als lezer niet te irriteren aan Trinity: ze is naïef, kinderlijk en het lijkt alsof haar enige levensdoel is om liefde te vinden.

Het plot van

Storm and Fury

kan tevens het verhaal niet naar een beter niveau brengen. Eigenlijk verloopt het verhaal van slagveld naar slagveld, zonder veel veranderingen of plottwists. Het voelt als een simpel tienerboek met niet teveel complicaties of dingen om over na te denken als lezer. Er zijn weinig morele dilemma’s en het boekt kabbelt voort met enige actie. Het einde voelt overhaast en niet het wachten waard na bijna 500 pagina’s. Armentrout had meer uit de kast kunnen trekken om van

Storm and Fury

een origineel verhaal te maken. Cliché op cliché volgt elkaar op en de karakters weten niet de aandacht te trekken. De romance in het boek is voorspelbaar en bijna té zoetsappig en simpel.


Storm and Fury

weet er niet in te slagen om de lezer te pakken zoals de andere boeken van Jennifer L. Armentrout dat kunnen. Het hele achtergrondverhaal is niet zo sterk, het voelt heel onnatuurlijk en onwaar aan. Daarnaast zijn de karakters die ook in de andere series voorkomen niet zo gelaagd in dit boek. De manier waarop Trinity’s ziekte haar persoonlijkheid en gedrag beïnvloedde was een goede zet van Armentrout, maar helaas niet genoeg om van

Storm and Fury

een succes te maken. Daarvoor had het plot interessanter moeten zijn met meer wendingen, in plaats van een herhaling van zetten die erg lijken op andere Young Adult boeken.


Hoi! Ik ben Maaike, student geneeskunde. Ik houd van paardrijden, voetbal en natuurlijk lezen! Tijdens het reizen naar wedstrijden of trainingen vind ik het heerlijk om een boek te lezen. Van romans tot informatieve boeken, met alle onderwerpen kan ik uit de voeten.

Storm and Fury  / Jennifer L. Armentrout / Vertaling Jeannet Dekker / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2019 / 508 blz. / ISBN 978 90 20538403


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.