Als Nathan gered wordt van de dood door mevrouw Rossela leert hij al rap hoe hij dames moet verleiden. In ruil voor kost en inwoon in het bordeel van mevrouw Rossela voert hij missies uit. Die missies bestaan eruit om allerlei informatie los te krijgen van rijkere dames. Op een van de missies maakt hij kennis met Aurora en haar mama, op slag wordt hij verliefd op Aurora. Maar het zijn grimmige tijden in Frankrijk: de revolutie is volop aan de gang en de antirevolutionairen steken een huis in brand waar iemand van Nathans missies om komt in de brand. Nathan komt erachter dat het zijn schuld is dat de bewoonster omgekomen. Als hij erachter komt dat zijn verleden hier ook in meespeelt, verandert het alles.

In het bordeel wordt hij soms wat hard aangepakt door mevrouw Rossela als er een missie faalt. Toen de dames van het bordeel op een feest werden ingehuurd, moest hij ook mee. Hij verbaasde zich dat hij Aurore terugzag sinds ze gevangen werd genomen door de antirevolutionairen. Hij zou koste wat kost haar bevrijden maar daardoor kwamen al zijn geheimen uit. Krijgt hij nog één kans om zijn liefde terug te krijgen of is het voorgoed gedaan tussen hen?

Ik vond het boek leuk en interessant want het had te maken met de Franse revolutie, maar ook met heel veel fantasie. Het liefdesverhaal tussen Nathan en Aurore lag er niet te dik op en was mooi gebalanceerd met de actie. Het is een echte aanrader voor wie zich graag laat onderdompelen in een spannend en meeslepend verhaal met een verboden liefde. Zelf werd ik er heel blij van want de delen dat Nathan Aurore terugzag werden goed beschreven. Soms was het ook wel droevig: bijvoorbeeld als hij er achter komt dat Aurore gevangen is genomen. Het boek leest vlot en had een duidelijk verschil tussen wie het zegt en of het iets uit het verleden is of niet. Ik dacht dat het boek saaier zou zijn dan verwacht want ik kon het niet meer wegleggen na het eerste hoofdstuk. De auteur heeft een interessante manier van brengen en gebruikt ook hedendaagse woorden, niet de woorden uit de tijd van de Franse Revolutie.


Deze recensie werd geschreven door Lore. Ik woon in Sint-Niklaas, maar ga naar school in Koksijde. Daar zit ik op de hotelschool Ter Duinen. Zelf lees ik veel en ga ik naar de tekenschool waar ik veel dingen uit boeken na maak.

Avondrood / Bes Ceyssens / Uitgeverij Clavis / 2020 / 253 blz. / ISBN 9789065655929


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.