In Voor het donker thuis volgen we twee verschillende verhaallijnen. De ene verhaallijn gaat over Maggie, die het huis waar ze 25 jaar geleden gewoond hebben, geërfd heeft. Alleen weet ze niet of ze daar nou zo blij mee moet zijn. Zij en haar ouders zijn het huis namelijk ontvlucht na er nog maar 20 dagen gewoond te hebben. Maggie was toen nog erg jong, dus de details weet ze niet meer. Ze weet alleen zeker dat haar ouders willen dat ze nooit meer terug gaat naar dat huis. En dat haar vader een bestseller geschreven heeft over de traumatische gebeurtenissen in het huis. Maar is dit boek wel waargebeurd? Maggie gelooft er zelf namelijk niks van.

De tweede verhaallijn speelt zich 25 jaar geleden af, toen de ouders van Maggie het huis net gekocht hadden en ze er gingen wonen. Je leest over alle gekke dingen die in dat huis gebeuren en over de dingen die de familie meemaakt. Zodra Maggie 25 jaar later weer over de drempel van het huis stapt, begint ze toch wel te twijfelen of de verhalen van haar vader niet op waarheid berusten.

Het verhaal was spannend genoeg om telkens maar door te lezen. Het had me wel in z’n greep. Toch was ik niet helemaal gek op dit verhaal. Het was soms nogal vaag en ik had het idee dat het verhaal niet heel lekker liep. Er gebeurden erg veel dingen, sommige kon ik verklaren, anderen leken een beetje uit de lucht gegrepen en vergezocht. Misschien is dat ook wel de bedoeling geweest van de schrijfster, maar daardoor kon ik het verhaal niet heel lekker volgen. Ik vond het einde een beetje te abrupt. Het voelde zelfs een beetje afgeraffeld aan, en dat was erg jammer, want de opbouw van het verhaal is goed.

Ik heb het boek deels geluisterd als audioboek, wat zeker een aanrader is! Zo was ik gaan wandelen in het bos, al luisterend, en ik moet toch toegeven dat ik wel een aantal keer over mijn schouder gekeken heb. De sfeer van het boek wordt erg goed neergezet door de voorlezer en daardoor moést ik verder met lezen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik praktisch nooit thrillers lees, dus dit was al een beetje buiten mijn comfort zone. Voor het donker thuis is, denk ik, niet het boek dat er voor gaat zorgen dat ik vaker thrillers oppak. Toch vond ik het wel een fijne leeservaring, al was het verhaal soms een beetje vergezocht. Het hield wel mijn aandacht vast en zorgde ervoor dat ik weer eens een audioboek opgepakt heb.


Marieke


is


een 24-jarige studente Medische Biologie, die naast studeren ook nog (heel) veel boeken verslind. Haar passie voor boeken heeft er voor gezorgd dat ze een boekenblog begonnen is. Op Marieke’s Books deelt ze van alles over boeken

.

Voor het donker thuis / Riley Sager / Vertaling Roelof Posthuma / Ambo|Anthos uitgevers / 416 blz. / ISBN 9789026353062


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.