Wanneer het leven voor je gevoel over is kan het als een shock ervaren worden wanneer er opeens een tweede kans voor je deur staat. De bereidheid om hem aan te grijpen? Niet zo heel groot voor Missy, maar ook zij verdient een tweede kans. Het boek, geschreven door Beth Morrey, heeft veel diepgang over het grijpen van tweede kansen. Het is een verhaal over een oud, zielig vrouwtje genaamd Missy, dat in het park twee vreemde enthousiastelingen tegenkomt die haar maar al te graag nieuwe ervaringen laten meemaken. Vriendschappen worden gesloten en ervaringen worden gedeeld, nieuw en oud. Missy zelf is een verlegen vrouw, maar gelukkig zijn Angela en Sylvie meer dan bereid om haar er wel bij te betrekken. Eerst slaat ze het aanbod armoedig af, maar als ze de dames een tweede keer tegen het lijf loopt, kan het haast niet anders. Samen drinken ze een kopje koffie op een terras en dat is het begin van Missy die zich in haar laatste levensjaren probeert te verzetten, maar tegelijkertijd gedwongen wordt om zichzelf beter te leren kennen en echt te genieten van haar leven.

Beth Morrey heeft een leuke schrijfstijl waardoor je vrij gemakkelijk door de pagina’s kan lezen. Soms waren er stukken die een beetje langdradig voelde, maar uiteindelijk hoorde het bij de ervaring. Jezelf leren accepteren en anderen om je heen, kan soms even duren. Dus of het bewust was of niet, Beth Morrey heeft het uiteindelijk aangrijpend kunnen schrijven. Alle hoofdstukken zijn goed in elkaar gezet met af een toe een klein steekje dat los is gelaten en je het gevoel had dat er meer achter kon zitten. Dat houdt niet in dat het verhaal minder leuk was, alleen het gevoel dat er iets ontbrak was af en toe aanwezig, maar juist doordat er wat open vlakken waren kon je het goed op je eigen manier invullen. Hierdoor maak je zelf het verhaal wat persoonlijker en kon je jezelf er beter bij kon betrekken. In het begin was het moeilijk om in het verhaal te komen, zoals eerder vermeld, omdat het een beetje sloom ging maar naarmate het boek vorderde viel het boek langzaam in elkaar en kon je een leuk verhaal over acceptatie en vriendschappen lezen. Juist doordat het boek het alledaagse leven beschreef van Missy, maar ondertussen wel te lezen was hoe de drie vrouwen hechter werden, was het leuk. Er hoefde geen avontuur plaats te vinden voor Missy om het leven speciaal te maken, alleen lieve mensen die aan Missy’s zijde stonden.


Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 19 jaar en studeer English Language and Culture aan de Universiteit Utrecht. Ik ben al ruim tien jaar een echte leesfanaat en ben vanaf het begin ook een echte potterhead geweest (Hufflepuff). Ik sport graag maar vind het heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. Genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal

.

Een tweede kans voor Missy / Beth Morrey / Vertaling Mechteld Jansen / Uitgeverij Ambo|Anthos / 2021 / ISBN 9789026353789


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.