In

#ikdatethuis

van Lily Frank wordt de lezer vanaf het begin meegezogen met de avonturen van het hoofdpersonage Samyra. Net wanneer Samyra klaar is om terug te gaan daten, komt er een lockdown. Corona is helaas in het land. Hoe kan je daten als er een lockdown is? En als het lukt en het klikt, wat dan? Mag je een knuffel of een zoen geven? Het zal aanpassen worden. Wat eerst gemakkelijk was en verliep zonder er bij na te denken, wordt nu lastiger. Naast daten zal Samyra moeten dealen met het feit dat ze haar familie op afstand moet houden en dat thuiswerken de norm wordt. En dan is er ook nog een buurman die niet altijd even makkelijk is, of is dit maar een illusie?

Samyra is een lieve, gedreven jonge vrouw uit de cultuursector die graag iemand aan haar zijde wil hebben waar ze zichzelf kan zijn zonder na te moeten denken. Zal het haar lukken om degene te vinden die ze naast haar wil en is vinden wel het goede woord? Moet je niet eerder iemand tegenkomen? Keer op keer verbaast het me welke uitdaging Samyra aangaat. Leuk om te lezen dat ze op ontdekking is ondanks de nare corona tijden.

Li, de buurman van Samyra is speels en macho-achtig. Is hij wel een macho man die enkel en alleen van auto’s houdt en rare praat heeft met zijn vrienden?

Het mooie aan dit verhaal is de herkenbaarheid naar ons hedendaagse leven ten tijde van de pandemie. Iedereen heeft zich een weg moeten zoeken of is nog steeds zoekende. Het levert voor- en nadelen op. Net zoals het thuis daten in

#ikdatethuis

. Het is hilarisch maar ook leuk bedacht en creatief. Nooit gedacht dat je thuis leuke activiteiten kon doen. Dit heeft me geïnspireerd om niet enkel te lezen en voor de tv te gaan zitten.

De hoofdstukken in het boek geschreven in de ik-persoon. De lezer leest het vanuit de ogen en gedachten van Samyra. Ik vind het aangenaam dat er maar één perspectief is omdat dit makkelijker te lezen is. Het was fijn dat je de chatsessies tussen Samyra en haar potentiële lover mee mocht lezen, zo zat je dieper in het verhaal van Samyra.

Daarnaast vond ik het zeer goed dat de sms’en, chatberichten en gedichten in een ander lettertype stonden. Zo kon je perfect weten wat, wat was. Daar hou ik van in een boek: duidelijkheid.

Het leest vlot, maar ik denk niet dat het simpel is geweest om romantiek en de pandemie die in de wereld is met elkaar te linken. Toch heeft Lily Frank het evenwicht hierin gevonden en het plaatje past perfect. Door dit gegeven lees je de hoofdstukken als een sneltrein.

Kortom is

#ikdatethuis

van Lily Frank een leuke hedendaagse feelgood roman over daten tijdens een lockdown, waar creativiteit handig kan zijn.


Deze recensie is geschreven door Kayleigh. Zij woont in Oostende en is afgestudeerd als sociaal werker. Ze is een trage lezer die vooral boeken leest die haar nieuwsgierig maken na het zien van de cover en het lezen van de flaptekst. Het leukste aan lezen is: reizen zonder weg te moeten uit je zetel.

#ikdatethuis / Lily Frank/ Uitgeverij Dutch Venture Publishing / 2021 / 262 blz. / ISBN 9789403631950


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.