Dit spannende verhaal is het slot van de Elfhame-serie. We waren in het vorige deel geëindigd met Jude die uit Elfhame is verbannen door Cardan. In het langverwachte deel drie, lezen we eindelijk wat er verder gebeurt met niet alleen Jude, maar ook met Eik en Vivienne die samen met Jude in de mensenwereld leven. Taryn had haar verraden maar dat was iets wat Jude vanaf het begin al niet kon geloven. Ze komt in een tweestrijd waarbij ze moet kiezen of ze haar gevoel moet vertrouwen of haar zus. Bovendien zou ze nooit haar man, de koning, Cardan, kunnen vergeten, hoe graag ze het ook wilde. Zij was de koningin van een land waarin ze niet meer welkom was. Hoe moet het nu verder? Jude geeft gelukkig niet op, wat ook niemand van haar had verwacht, en als ze de kans krijgt om naar Elfhame te gaan, neemt ze die aan. Illegaal in het land waarin ze is opgegroeid is het aan Jude om zich tussen de andere elfen te mengen zonder op te vallen. Voor iemand die geboren is om te heersen en in de spotlights te staan, is dat nog een lastige opgave. De vraag is of Cardan dit gaat doorhebben. En gaat hij nu daardwerkelijk heersen over een land waarin hij alleen maar slechte herinneringen heeft? Elfhame staat nog steeds op wankelende voeten en overal worden nieuwe plannen gesmeed en nieuwe listen en leugens bedacht. Lukt het Jude, en Cardan, om Elfhame boven water te houden? Al helemaal als de koningin van de zee ook boos is?

In dit spannende slot worden al deze vragen beantwoordt. Waarin de

Gevallen koning

een beetje tegenviel, is dit boek een leuke afsluiter van het verhaal van Jude en Cardan. Het heeft alles wat een einde moet hebben: spanning, romantiek, drama, en iemand die absoluut nooit, en dan ook echt nooit, opgeeft.

De verbannen koningin

is een spannend boek dat voor sommige fans wellicht niet het meest leuke einde heeft, maar een verhaal is niet origineel als je van tevoren al kan weten wat er gaat gebeuren. Dat maken alle plottwisten in dit boek zo leuk. Inmiddels verwacht je het ergste van Cardan en heb je medelijden met Jude, tot de rollen omgedraaid zijn. In het zenuwslopende einde van de Elfhame-serie lees je het allemaal. Holly Black heeft het weer voor elkaar gekregen om een leuk Fantasy verhaal zodanig te schrijven dat iedereen in die wereld wil leven. De inkleding, de omgeving, de spanning, ook in dit deel drie lees je er weer van alles over en het is geweldig.


Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 18 jaar en zit in 6 VWO. Ik ben sinds groep 6 een leesfanaat en ben sinds dat moment ook een echte potterhead (Hufflepuff). Ik sport graag maar vind het heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. De genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal.

De verbannen koningin/ Holly Black/ Vertaling Anne-Marieke Buijs / Uitgeverij Boekerij / 336 blz. / ISBN 9789022592847


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.