Zo in de winter zou het best lekker zijn om even te ontsnappen naar een zonniger oord. Gelukkig was daar de verhalenbundel Zon, Zee & Zomerkriebels. Hoofdpersonages Sheila, Tijmen, Laura, Esmee en Eline brengen de zomer gewoon aan huis! Een aangename bundel met vijf korte verhalen van de volgende auteurs: Annemieke Heller, Lianne Reijntjes, Mirjam Aarts, Sandy Stokkel en Wendy de Liefde.

Ik moet bekennen dat ik verhalenbundels/korte verhalen recenseren best lastig vind, want een kort verhaal voelt in de meeste gevallen onaf. Je merkt vaak dat een auteur toch meer wil beschrijven, maar omdat het een kort verhaal is toch ergens een punt moet zetten. In dit geval viel het mij op dat in deze bundel vijf verhalen zijn opgenomen die helemaal af zijn. Wat heerlijk! Het voelt niet alsof de verhalen groter moeten worden, nee ze zijn afgerond. Als ze wel groter worden later vind ik dat trouwens helemaal niet erg.

Doordat de verhalen heel kort zijn, maak je gemakkelijk kennis met nieuwe auteurs. Zelf kende ik de meeste van deze auteurs wel van naam door Instagram, maar ik had nog niets van hen gelezen. Opvallend en fijn is dat iedereen een prettige schrijfstijl heeft, dat de verhalen zich volop in de zon afspelen én dat in de meeste verhalen net een relatie is uitgegaan. Het maakt de zoektocht naar een nieuw iemand soms net mooier.

Het was fijn om deze bundel te lezen. Doordat het geen een groot verhaal is, kon ik dit fijn tussendoor lezen zonder dat ik te maken had met cliffhangers of half gelezen hoofdstukken als ik moet stoppen met lezen.

Het maakt niet uit of je dit boek in de winter of lente leest, je krijgt er in inderdaad zon, zee en zomerkriebels van. Ik kreeg er eerlijk gezegd ook nog meer leeshonger van; alle verhalen smaakten naar meer. Deze auteurs ga ik in de gaten houden!

Zon, zee & zomerkriebels / Annemieke Heller, Lianne Reijntjes, Mirjam Aarts, Sandy Stokkel en Wendy de Liefde / 2021 /


Irene:

Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.