De feestdagen en winter staan weer voor de deur. Omdat we allemaal graag tijdens deze periode op de bank kruipen met een goed boek die ons een ultiem winters/kerstgevoel geven besloten de redactieleden om samen een lijstje samen te stellen bomvol tips om tijdens deze koude en donkere dagen te verslinden.


Keuze van Valerie:

Als je me vraagt om één boek te kiezen waar ik een ultiem kerstgevoel bij krijg, is het zonder twijfel

Geschenk onder de boom

van Patricia van Dam! De kleuren (vooral het rood!) voelen zo gezellig, zeker ook met de lichtjes erbij! Ik krijg ook meteen zin in kerst (en stiekem hebben we de boom al gezet…). Ik kijk er enorm naar uit het te gaan lezen om nog meer in de kerststemming te komen. Het is een ebook only, maar dat vind ik in december wel fijn want als leerkracht zitten mijn leerlingen dan in examens en moet ik op school toezichten doen. Dan kan ik lekker lezen tussendoor 😉


Keuze van John:

Kerstmis en de dagen daaromheen geven mij vaak de tijd voor een echt dik boek. Dat zijn sowieso de boeken die ik het liefst lees: dikke pillen en dan ook eens historische romans die je meeslepen naar vervlogen tijden met gebruiken en geheimen waar je wellicht ooit van hebt gehoord maar die je liever niet zelf zou meemaken. Maar dan wel veilig, op de bank met iets warms te drinken (en natuurlijk chocolade!) en een boekenlegger om het boek te sluiten en dan achterover te leunen en te bedenken dat wij het hier en nu toch wel goed hebben. Afgelopen week las ik er zo een.

Het onzichtbare leven van Addie LaRue

van V.E. Schwab neemt je mee door 300 jaren geschiedenis totdat je weer veilig in 2021 -of 2022- landt. Happy reading!


Keuze van Chelsey:

Ik merk dat ik tijdens de eindejaarsperiode en de winter vaak grijp naar bekende boeken en dat ik graag boeken wat ik vroeger las wil herontdekken. Een serie waar ik jaren na het lezen ervan nog steeds een winters gevoel van krijg is

De wolven van Mercy Falls serie

geschreven door Maggie Stiefvater. Ik las deze reeks in 2014 tijdens de eindejaarsperiode en vond dit toen zo’n leuke reeks. Ik zou dan ook heel graag deze winter deze reeks willen herontdekken.


Irene:


Een ultiem kerstgevoel tijdens het lezen van een boek.. Hmm, lastig want op zich kan ik allerlei soorten boeken lezen als het kerst is. Dit jaar ga ik voor

Midnight Sun

van Stephanie Meyer. Ik heb mijn zussen beloofd aan deze serie te beginnen en als experiment begin ik bij Midnight Sun. Hetzelfde verhaal als het eerste deel, alleen een ander perspectief heb ik mij laten vertellen. Mocht ik toch niet in dit boek beginnen, dan ga ik voor

Brief voor de koning

van Tonke Dragt. Ik heb sinds vorig jaar twee zeer mooie versies in mijn kast staan en ik heb zin om mij in dit verhaal onder te dompelen. Als kind las ik alleen deel een, het tweede deel vergat ik denk ik door alle andere boeken die ik las. Ik ga voor dikkere boeken waar ik fijn mee kan ontspannen. Een (dunnere) feelgood of ander genre boek mag zeker weten ook, ik heb eigenlijk weinig voorkeur. Zolang het maar lekker leest en ik verder niet al te veel hoef deze dagen 😉


Lisa:

Voor mij blijft het ultieme kerstgevoel toch de rust en de warmte van het binnen bij de boom zitten. In principe zijn er heel veel boeken die daarbij horen. Toch geef ik de voorkeur aan de dikke boeken in deze tijd van het jaar – juist omdat die dagen binnen oneindig kunnen voelen (op de beste manier!). Daarom kies ik voor het ultieme winterse gevoel misschien wel voor

Winter

(hihi) van Marissa Meyer. Dit laatste deel in de Cinder serie blijft me altijd meeslepen, zelfs al heb ik het vaak gelezen. Ook herlees ik in deze tijden vaak oude favorieten; dit jaar hoop ik

Harry Potter en de Relieken van Dood

opnieuw te kunnen bezoeken. Precies op tijd voor de reünie van de filmcast!