Brenda is een jonge vrouw die eigenlijk altijd uit de boot valt, ze heeft namelijk geen vrienden en hoort nergens echt bij. Wanneer ze verder gaat studeren in Amsterdam tracht ze zichzelf opnieuw uit te vinden, maar dat loopt al fout op de introductieavond. Vervolgens besluit ze om een andere identiteit aan te nemen, namelijk die van Aurélie uit Parijs. Ze krijgt veel vrienden, enorm veel instagramvolgers.. Maar hoe ver geraak je met een gestolen creditcard? En begint haar geweten niet te knagen? En wat als er dreigberichten verschijnen in haar inbox? Valt Aurélie door de mand, of blijft ze haar nieuwe identiteit probleemloos behouden? Dit zijn allemaal vragen die door haar hoofd spoken.


Bijna echt

is een leuk boek, dat ik aanraad voor jeugdige lezers. De schrijfster heeft dit boek met een vlotte pen geschreven waardoor je al snel heel wat pagina’s gelezen hebt. Het boek was ook opgedeeld in meerdere kleine hoofdstukjes, waardoor het lezen voor mij nog aangenamer werd. Zo kon ik bijvoorbeeld snel een hoofdstukje bij de tandarts in de wachtzaal lezen.

Ik had wel meer van dit boek verwacht. Er gebeurde niet zo heel veel in het verhaal. Aurélie ging naar feestjes, kreeg nog eens een dreigbericht, moest op zoek gaan naar inkomsten om haar huur te betalen… Maar super spannend en spectaculair vond ik het verhaal, naarmate het boek vorderde, niet echt. Het heeft dan ook eventjes geduurd eer ik het boek volledig uit had en de recensie hiervan verscheen. Ondanks mijn bevinding over de verhaallijn, vond ik het toch een leuk boek om te lezen en ik denk dat er zeker een groot publiek is dat dit boek graag op haar leeslijstje zou zetten. Ik wens jullie alvast veel leesplezier toe.

3.5 sterren


Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 28 jaar oud en woont in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Bijna Echt / Lisa Van Campenhout / Blossom Books / 2020 / 341 blz. / ISBN 9789463491990


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.