Na een leuke borrel van het werk wordt Nova de volgende ochtend wakker. Niet in bed, maar hangend tegen haar eigen voordeur aan. Ze weet niet hoe ze thuis is gekomen en belangrijker: ze weet niet wat er de vorige avond precies gebeurd is. Het enige wat ze wil is haar roes uitslapen, maar haar zus Katie denkt daar anders over. Het is tijd voor het strand en andere (liefdes)zaken..

Het eerste dat opviel is de prettige schrijfstijl van Lisanne Stam in dit erg mooi vormgegeven kortverhaal. Het zorgt ervoor, dat dit, toch al, korte verhaal helemaal snel leest en in een mum van tijd uit is. Het is fijn om even terug te keren naar een zonnig strand op inmiddels weer koudere dagen. Personages en omgeving zijn goed uitgewerkt en daarnaast is het boek erg mooi vormgegeven met bijvoorbeeld een kleine flamingo boven ieder hoofdstuk.

In deze feelgood zoeken Katie en vrienden eigenlijk uit wat er is gebeurd met Nova de vorige avond. Op sommige momenten kwam het wat ongeloofwaardig op mij over door de snelheid en gemakkelijkheid waarmee het gaat. Aan de ene kant is dat logisch gezien het een kortverhaal is. Aan de andere kant mochten bepaalde dingen iets meer uitgewerkt worden.

In

Een dozijn gin & tonics graag

is het feelgoodgehalte zeker aanwezig en dat mocht wat mij betreft nog wel iets hoger, maar voor een kortverhaal is het meer dan prima. Het betekent voor mij dat ik uitkijk naar een langer verhaal van deze debuterende auteur. Lisanne Stam heeft zeker potentie, ik kijk er erg naar uit!

Een dozijn gin & tonics, graag / Lisanne Stam / Uitgeverij Books & Butterflies / 45 blz. / ISBN 9789464208689


Irene:

Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.