In

De gevallen koning

van Holly Black gebeurt er van alles. Iedereen die deel een (de wrede prins) gelezen heeft, weet dat Jude nu de baas is over Cardan nadat ze hem in de val had gelokt. Maar niks loopt soepel en naarmate het boek vordert lezen we meer over de struggles van Jude en de listen die overal om haar heen worden bedacht. Niemand verwacht dat zij de echte heerser over Elfhame is, tot ze dat wel doen.  Na een nogal onaangename ontmoeting met de koningin van de zee is het voor Jude gedaan. In de Gevallen koning lees je haar reis door Elfhame en de lasten die ze meedraagt als mens in een wereld vol wrede elfen.

Na het lezen van

de Wrede prins

kon ik niet wachten om ook deel twee te lezen. Het verhaal van Jude en Cardan is zo goed geschreven dat het leek alsof ik zelf in Elfhame was. Helaas vond ik als lezer deel twee minder sterk. In deel een maak je kennis met de wereld en is alles nog een kinderspel vergeleken met

De gevallen koning

. Echter was toen wel alles beter gevormd, zodat er meer actie was en minder langdradige gesprekken. Dit houdt niet in dat ik niet genoten heb van het boek, alleen dat de schrijfstijl deze keer minder sterk was.

Holly Black heeft al vele boeken geschreven en meerdere hebben de bestsellerstatus bereikt. Er is geen twijfel over mogelijk dat ook dit boek dat weer gaat halen. In het Engels is ook al deel drie uitgegeven en ik kan niet wachten om deze te lezen. Ook al is deel twee minder goed vergeleken met eerder werk, het was alsnog een geweldig boek om te lezen. De vorming van de karakters is erg goed. Alles wordt gedetailleerd verteld waardoor je een goed beeld voor ogen hebt. Ook lees je mee met de gedachten van Jude, wat het verhaal leuker maakt doordat het voelt alsof je zelf ook aanwezig bent in Elfhame.

In een land waar elfen niet kunnen liegen zijn er veel wegen om daar omheen te komen. Het verhaal is goed geschreven, ondanks dat het plot dit keer wat minder spannend was zit je toch op het puntje van je stoel omdat je niet weet wat je kan verwachten.

De gevallen koning

is het perfecte boek waarbij je vol verlangen uitkijkt naar het laatste, spannende deel. Nu is het hopen dat Holly Black onze verwachtingen waar kan maken, maar daar heb ik alle vertrouwen in.


Mijn naam is Jente Jansen. Ik ben 18 jaar en zit in 6 VWO. Ik ben sinds groep 6 een leesfanaat en ben sinds dat moment ook een echte potterhead (team hufflepuff!). Ik sport graag maar vind het heerlijk om in een boek te kunnen verdwijnen. De genre maakt voor mij niet uit, romantiek, sci-fi, oorlog of fantasy? Ik lees het allemaal.

De gevallen koning / Holly Black / Vertaling Anne-Marieke Buijs / Uitgeverij Boekerij / 2020/ 336 blz. / ISBN 9789022591611


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.