In Cinder & Ella volgen we, zoals de titel al doet vermoeden, Cinder en Ella. Aan het begin van het boek krijgen Ella en haar moeder een ongeluk. Na maanden revalideren mag Ella dan eindelijk naar huis. Ze kan alleen niet naar haar moeder toe, want zij is overleden bij het auto-ongeluk. Nu moet Ella bij haar vader gaan wonen. Haar vader, die haar verlaten heeft en nu een nieuw gezin heeft. Ze kent hem nauwelijks! Daarnaast zitten haar nieuwe stiefzussen echt niet op haar te wachten.

Ella mist haar moeder ontzettend, maar tegelijkertijd mist ze haar blogvriend Cinder ook. Ella heeft namelijk geen contact meer met hem gehad na het ongeluk. Stiekem droomt ze van Cinder, terwijl ze hem nog nooit ontmoet heeft. En wat Ella niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is…

Ik moet eerlijk bekennen, vooraf had ik niet gedacht dat dit boek iets voor mij zou zijn. Dit had ik vooral gebaseerd op de cover, want die vind ik niet echt mooi. Maar wat zat ik er naast! Ik ben echt blij verrast. Het verhaal is lief, heeft diepgang en daarnaast zijn de personages ook nog eens goed uitgewerkt.

Ik was echt gek op de personages. Cinder is echt een schatje. Hij is heel lief en ontzettend begaan met iedereen. Ik vond het echt leuk om over hem te lezen. De chats heen en weer waren ook een goede toevoeging aan het verhaal.

Ella maakt een hele mooie groei door in het boek. Na het ongeluk staat ze niet zo open voor mensen, wat heel erg logisch is na zo’n traumatische ervaring, maar langzaamaan laat ze haar schild zakken. Ik vond haar heel realistisch beschreven.

De schrijfstijl van Kelly Oram is vlot en ik vloog dan ook door het boek heen. Ze schrijft haar boeken zo, dat het voelt alsof ik erbij ben. Het voelde echt alsof ik deel was van het verhaal. Hierdoor leerde ik Ella ook veel beter kennen. Ze voelde echt een beetje als een vriendin, zo iemand waar je bijna alles van weet.

Klein minpuntje: ik las het e-book en de chatberichten zijn daarin echt bijna niet te lezen. Ik moest bijna met mijn neus op mijn e-reader zitten om het te kunnen zien. Dit zal vast anders zijn in het fysieke boek, hoop ik.

Dit boek smaakt naar meer! Gelukkig zag ik op Goodreads dat er een tweede deel is over Cinder en Ella. Hopelijk vertaalt Uitgeverij De Fontein deze ook.

Cinder & Ella / Kelly Oram / Vertaling Lia Belt / Uitgeverij De Fontein / 2020 / 368 blz. / ISBN 9789026152207


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.