Ik pleit voor jou!

gaat over de jonge advocate Janna die na een avondje doorhalen haar kans op een grote promotie vergooid, omdat ze zeer belangrijke documenten blijkt kwijt te zijn. En als klap op de vuurpijl geeft Janna over in de nette gaatjesschoenen van een voorbijganger die zich over haar ontfermt. Janna vecht keihard om haar baas tevreden te stellen en alsnog die promotie te bemachtigen. Hiervoor moet ze alles op alles zetten om te winnen in een vechtscheiding tussen twee bekende Nederlanders. Een zaak waar veel pers op afkomt en smult van alle onsmakelijke onthullingen die gedaan worden! Janna doet er alles aan om de deze zaak zo goed mogelijk af te ronden voor de veeleisende Chelsea en haar draak van een tweeling. Tot overmaat van ramp blijkt de advocaat van de tegenpartij een bekende voor Janna….

Dit is het eerste boek dat ik lees van Marijke Vos, ondanks dat dit al weer haar zesde boek is. En ik moet zeggen ik ben verrast. De cover van het boek valt  op door de vrolijke kleuren die gebruikt zijn. De roze, paarse en gele tinten geven het geheel een liefelijke, warme uitstaling. Het liefelijke is niet alleen terug te vinden in de cover, ook tegenspelers Janna en Leo dragen elkaar een warm hart toe ondanks dat ze lijnrecht tegenover elkaar staan in de rechtbank.

Marijke Vos neemt je mee in de wereld van de advocatuur. Je kijkt mee bij Janna die probeert een grote klus te winnen om zo promotie te krijgen. Hier heeft ze dan ook alles voor over, maar helaas zit zo een beetje alles tegen. Doordat goed naar voren komt met wat voor problemen de jonge Janna en de tegenpartij allemaal te maken krijgen, krijg je als lezer sympathie voor de hoofdpersonen. Inleven in de situaties is hierdoor een stuk makkelijker!

Het verhaal heeft een luchtige, vlotte schrijfstijl waardoor het boek gemakkelijk weg leest. De hoofdstukken zijn van goede lengte, om het boek ook af en toe even naast je neer te leggen. De humor die Marijke Vos in haar boek gebruikt zorgt ervoor dat het verhaal niet te zwaar wordt. Want de thema’s zoals de vechtscheiding, vreemdgaan en het onrechtmatig verkrijgen van belangrijke informatie liegen er natuurlijk niet om. Door de verschillende grapjes, waaronder die over de man met de gaatjesschoenen heb ik tijdens het lezen regelmatig hardop moeten lachen.


Ik pleit voor jou!

is een heerlijke feelgood roman, die je soms met een ergernis, maar vooral met een grote glimlach snel wil uitlezen. Een boek om je tijdens de koude wintermaanden aan op te warmen, want de liefde bloeit hier rijkelijk!


Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 25 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

Ik pleit voor jou! / Marijke Vos / Uitgeverij HarperCollins  / 2020 / 304 blz. / ISBN 9789402705454


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.