In de bergen van Schotland zijn alle skileraren zich aan het opmaken voor een winter in de sneeuw. Naast het gemeenschappelijke werk hebben alle bewoners van White Cairns Village hun eigen zorgen in hun privéleven. Zo staan Zoë en Ollie mogelijk aan het begin van een prille relatie. Mike en Jude proberen ieder verder te gaan met hun leven na het verlies van een dierbare. In dit eerste deel van de serie ‘Liefde in de sneeuw’ draait het met name om Fiona Easton. Deze skilerares probeert om te gaan met een groot verdriet en stelt zich daarbij niet open voor haar vriend Geoff. Op haar eerste dag terug op de skipiste verliest ze één van haar leerlingen in een sneeuwstorm. De daaropvolgende gebeurtenissen dwingen haar om haar angsten te overwinnen. Zal ze eindelijk de moed vinden om verder te gaan met haar leven?

In dit korte boek van 110 pagina’s maakt de lezer kennis met veel verschillende personages. De schrijfster heeft gekozen voor snelle wisselingen van perspectief. Dit daagt de lezer flink uit om bij de les te blijven. De passages per perspectief hadden wat mij betreft wel langer gemogen, zodat ik als lezer meer tijd kreeg om in het hoofd te kruipen van elk personage.

Ik verwacht dat in elk boek van de serie een andere bewoner van White Cairns Village wat meer wordt uitgelicht, maar dat daaromheen de andere verhaallijnen doorlopen. Ik kan me voorstellen dat deze serie daardoor populair kan worden, omdat je het zou kunnen vergelijken met een televisieserie met in elke aflevering een nieuwe gebeurtenis. Waarschijnlijk raak je na het tweede boek gehecht aan alle bewoners en wil je blijven lezen over de gebeurtenissen en geheimen in het schotse dorp.


Vang me op

leest als een trein en is het perfecte boek voor een avondje op de bank. Wintersporters zullen gegarandeerd heimwee krijgen naar met sneeuw bedekte bergen, waar we in deze coronatijd voorlopig alleen maar van kunnen dromen.


Hoi, ik ben Marije, 23 jaar en master Geneeskunde student in Leiden. Ik kan niet slapen zonder gelezen te hebben en op mijn kleine zolderkamertje struikel je over de boeken. Het liefst lees ik liefdesromans uit één van de vorige eeuwen of een verhaal waarbij ik mijn tranen lekker kan laten gaan. Alhoewel, sinds ik deel uitmaak van De Leesfabriek, waag zelfs ík me aan thrillers met een lichte voorkeur voor Engelstalig. Het mooie aan De Leesfabriek is dat we elkaar uitdagen om ‘out of the box’ te denken. Grijp eens een boek dat je normaal zou laten liggen!

Vang me op / Roz Marshall / Dutch Venture Publishing/ChocLit NL / 2020 / 110 blz. / ISBN 9789492585615


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via deze bestellink van Libris.nl


.


.