Nachtschaduw

gaat over Laura, die een turbulente jeugd achter de rug heeft. Wanneer Laura na haar date met een man, die ze online heeft leren kennen, niet thuiskomt is haar zus Rosie in alle staten. Rosie gaat samen met haar man Joe en een aantal vrienden zelf op onderzoek uit. Waar is Laura voor het laatst geweest en waar zouden ze naar toe zijn gegaan? Rosie stuit op geheimen uit het verleden, die haar alleen nog maar ongeruster maken. Zou het verleden zich herhalen? Of wordt Laura op tijd gevonden?

De kaft van deze thriller is opvallend en springt in het oog tussen andere boeken. Dit komt door de inktzwarte cover met daarop het gezicht van een vrouw die opvalt door haar rode lippenstift en haren. Daarnaast wordt het gezicht half overschaduwd door het zwart van de cover. Je vraagt je gelijk af wie deze vrouw op de cover is en wat haar verhaal is.

Het verhaal bestaat uit twee verhaallijnen: die van Rosie en die van Laura. Je volgt de twee vrouwen op de voet: Laura wanneer ze aan haar date begint en Rosies verhaal begint wanneer Laura niet thuis blijkt te zijn gekomen na haar date. Door de duidelijke aanduiding bij elk hoofdstuk weet je precies in welke verhaallijn je zit en welke tijdsbestek.

Ook lees je tussen de verhaallijnen van de twee vrouwen door, korte stukjes van Laura en haar sessies bij de psycholoog. Deze sessies vond ik in eerste instantie wat moeilijk te begrijpen, maar halverwege het boek worden de onthullingen die gedaan worden bij de psycholoog steeds duidelijker voor het verhaal. Zo zorgen ze voor een extra dimensie tijdens het lezen.

Het thema online daten via datingsites en alle gevaren die hierbij kunnen ontstaan zijn vrij relevant, waardoor het makkelijk is om je in te leven in de hoofdpersonen.

Ik vond het personage van Laura heel onvoorspelbaar, je vraagt je constant af hoe de ontmoeting met haar date zal verlopen. Door deze onderhuidse spanning blijf je gefocust op het verhaal en is het moeilijk om het boek weg te leggen. Eenmaal bij de grote ontknoping, bleef ik verbaast achter. De dader had ik niet voorzien toen ik begon met lezen in dit boek. Knap gedaan!


Nachtschaduw

is een vlot geschreven psychologische thriller waarbij je constant nieuwsgierig bent wat er met Laura en haar date staat te gebeuren, hierdoor vlieg je door het boek heen en binnen no-time zit je met open mond te staren naar de onverwachte ontknoping!


Deze recensie is geschreven door Kim Landwer, 25 jaar. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit ben ik verpleegkundige op een recovery.

Nachtschaduw  / Wendy Walker / Vertaling: Anna Livestro / Uitgeverij


De Fontein

/

2019 / 320 blz. / ISBN 9789026148729


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl

.

.