Kaat De Kock is een succesvol auteur. Ze schreef de voorbije jaren een aantal young adult romans en de zomerverhalen van Flair. Ook het vervolgverhaal

Lies

, dat wekelijks in Flair verschijnt, is van haar hand. In 2018 verscheen haar eerste roman

‘Het is ingewikkeld’

voor volwassenen.

Alvorens Eef in het huwelijksbootje stapt, gaat ze met haar vriendinnen op vrijgezellenweekend. Wanneer ze daar een andere man kust, twijfelt ze aan haar relatie met Robbe en vraagt ze zich af of ze wel moet trouwen met hem. Eef heeft het gevoel dat het leven haar nog zoveel meer te bieden heeft dan zich nu al aan één man te binden en om met hem de rest van haar leven ‘op saaie wijze’ door te brengen. Uiteindelijk waagt ze de sprong in het onbekende en kiest ze ervoor om als single verder te gaan. Het is niet makkelijk voor Eef om haar weg als single te vinden, maar gelukkig kan ze steeds rekenen op haar beste vriendin. Haar zoektocht naar wat ze nu eigenlijk wil, loopt niet van een leien dakje, maar uiteindelijk maakt ze de juiste keuze en weet ze terug het geluk en de liefde te vinden.

Bij het lezen van de achterflap van dit boek werd mijn nieuwsgierigheid meteen geprikkeld. Ik was dan ook zeer tevreden toen dit boek aan me toegewezen werd. Mijn nieuwsgierigheid werd beloond toen ik begon te lezen. De schrijfster heeft ervoor gezorgd dat er vanaf pagina 1 al iets gebeurde waardoor ik al snel pagina 2, 3, 4 en de 252 volgende pagina’s wilde lezen. Het verhaal bleef me boeien en ik wou het eigenlijk in één keer uitlezen. Ik werd een toeschouwer in het leven van Eef en leefde met haar mee. Het leuke aan dit boek vond ik dat Eef telkens opnieuw de moed bij elkaar wist te rapen om door te zetten, ook wanneer ze het eventjes niet gemakkelijk had.

Kaat De Kock haar schrijfwijze spreekt me zeker en vast aan. Ze heeft een vlotte pen en gebruikt hedendaagse taal waardoor het boek vlot leesbaar is. Ook de personages in het boek kan je duidelijk blijven onderscheiden doordat ze telkens in dezelfde context terug aan bod kwamen. Wanneer een hoofdstuk over twee verschillende personages gaat, zorgt De Kock ervoor dat het duidelijk zichtbaar is wanneer het over een ander onderwerp gaat. Ook dit draagt bij aan de vlotte leesbaarheid van het boek. Ik kijk alvast uit naar een volgend boek.

5 sterren

Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens. Hanne is 23 jaar oud en woon in Bocholt, België.

Ze heeft marketing gestudeerd en heeft hierna nog een lerarenopleiding gedaan. Momenteel is

Hanne aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Daar gaat de bruid/Kaat De Kock/Uitgeverij Horizon/2019/256 blz./ ISBN 9789492958013Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!


Dit boek kun je meteen bestellen via de bestellink van Libris.nl