Nadat Lucies man is overleden, doet ze kort daarna een schokkende ontdekking en haar wereld stort in. Ze zoekt troost en warmte en denkt maar aan één iemand: David. Ze gaat naar hem toe in Zuid-Frankrijk en laat alles in Nederland achter. Haar wacht alleen geen warm welkom van David. Hij heeft zijn leven prima op orde nu hij eigenaar van de camping is. Onverwachts staat Lucie voor zijn neus en eigenlijk had hij verwacht haar niet meer te zien. Het enige wat hij wil is dat zij weer verdwijnt.

Marina Folkers’ eerdere boek ‘Onder de sterren van Montpellier’ was mij zeer goed bevallen vanwege de goede uitwerking, de fijne sfeer en de heerlijke dosis feelgood. Ofwel: ik keek ontzettend uit naar haar nieuwste boek.

Wederom viel dit boek erg goed in de smaak. Niets is fijner dan na werk of school in een wereld te stappen met interessante en goed uitgewerkte personages die elkaar afstoten en tegelijkertijd enorm aantrekken. Even geen ellende, maar vooral veel liefde.

Over haar vorige boek schreef ik dat dit feelgood is zoals feelgood moet zijn en daar blijf ik bij. Folkers is een zeer goede auteur die weet hoe ze een echte feelgood moet schrijven. Ook dit keer bevat het verhaal leuke personages die goed zijn uitgewerkt, komt de fijne sfeer over op de lezer en is het vlot en beeldend geschreven. Ook met Lucie bevinden we ons weer in Frankrijk en waan ik mij weer in dit gebied. Daarbij weet ik hoe fijn een camping kan zijn en Folkers weet dit gevoel goed over te brengen aan de lezer.

Door de schrijfstijl en het goed opbouwende verhaal leest dit boek weer als een trein. Mede doordat het verhaal geschreven is vanuit twee perspectieven, namelijk Lucie en David. Dit geeft een extra dimensie aan het verhaal waardoor de gevoelens van beide personages kenbaar worden.

Het boek is ook niet geheel voorspelbaar, omdat je bepaalde gebeurtenissen uit het verleden niet direct te weten komt. Door het einde zal je met een glimlach op je gezicht het boek dichtslaan.

Kortom: een zeer fijn boek en daardoor zeker een aanrader voor feelgoodlezers.

Meer dan ooit / Marina Folkers / Uitgeverij Zomer & Keuning / 2019 / 304 blz. / ISBN 9 789020 536102


Irene

: Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.