“Een verhaal dat mij absoluut niet sprakeloos heeft gemaakt”

De rijke Jack Macklin verlaat zijn vrouw na vele jaren huwelijk nadat hij de aparte en mooie Claire heeft ontmoet. Hij verwacht bij haar eindelijk zichzelf te kunnen zijn en gelukkiger dan ooit kan worden. Claire is een vreemde vrouw die vele gezichten heeft blijkt later. Er gebeuren een flink aantal vervelende dingen binnen de familiekring van Jack. Een samenloop van omstandigheden of is er toch meer aan de hand?  En wie is toch die pantomime speler die steeds weer opduikt en nog belangrijker: wat is de rol van deze persoon?

Dit boek is een enorme tegenvaller, zeker gezien de voorkant die best wel apart is, maar ook voorspelbaar.

Eigenlijk al vanaf de eerste bladzijde viel het verhaal mij tegen, doordat het lettertype en formaat niet uitnodigend zijn. Ook vond ik de onnodig lange stukken tekst vaak enorm saai. Daarnaast werd regelmatig informatie gegeven over zaken en personen die helemaal niets met het verhaal te maken hadden. Dit oudere boek is absoluut niet was ik ervan verwachtte, omdat het helemaal niet zo spannend was. Er gebeurt veel, maar die dingen voegen aan het verhaal niets of weinig toe. Ook vond ik de afloop van het boek nogal voorspelbaar.


Mijn naam is Nathaniël en ik zit op het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta …. leesvoer. Als jongen in een team van voornamelijk vrouwelijke recensenten denk ik dat mijn mening een steentje kan bijdragen. Behalve “gewone” boeken ben een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Mooie tekeningen en leuke woordgrappen!


De pantomime speler / Tony Profumo / vertaling Thomas Nicolaas / Zwarte Beertjes / 1978 / 304 blz. / ISBN 978 9044 924060


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar, probeer het te vinden in je lokale bibliotheek!