Vanaf de eerste woorden van het eerste hoofdstuk word je als lezer al in het verhaal gezogen. Een verhaal dat geschreven is vanuit Erin. Zij is op dat moment bezig met het delven van een graf. Waarom wordt duidelijk wanneer het verhaal in het boek naar een aantal maanden daarvoor gaat.

Erin maakt documentaires en is op huwelijksreis naar een tropisch eiland met haar man Mark, die in de bankenwereld werkt. Tijdens een vaartocht komen ze in de oceaan iets tegen, waarvan ze eerst niet goed weten wat ze ermee moeten. Maar omdat Erin haar nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, komen ze snel te weten wat deze vondst is. Ze komen daarna voor de moeilijke keuze om deze vondst te houden of te melden bij de politie. De keuze die ze maken brengt hen in gevaarlijke situaties. Deze thriller heeft vanaf het begin tot het eind mijn aandacht gehad. Hoe verder het boek vordert, hoe meer problemen er ontstaan. En hoe lastiger het voor de hoofdpersonen is om eerlijk naar elkaar te zijn.

Het was voor mij moeilijk om niet steeds dat extra hoofdstuk te lezen. Als lezer ben je, dat was bij mij tenminste het geval, steeds aan het uitpluizen wat er toch aan de hand is. Bij het omzetten van aanwijzingen naar bruikbare informatie was ik net steeds wat te laat.


De Duik

zou naar mijn mening prima verfilmd kunnen worden, want het heeft alle onderdelen die het een spannende film zouden maken. Alles klopt in dit verhaal: cover, verhaallijn, begin en einde. Ook zou er een vervolg op kunnen komen, tenslotte zijn er een aantal vragen waar je, als lezer, nog wel antwoorden op zou willen.

De duik

is een boek dat ik zeker aanbeveel.

Mijn naam is Nathaniël en ik zit op het VWO. Een boekenworm ben ik altijd al geweest. Kon dan ook niet wachten om eindelijk naar groep 3 te gaan en écht te leren lezen. Een goed boek lezen is net als een lekkere pizza of pasta …. leesvoer. Als jongen in een team van voornamelijk vrouwelijke recensenten denk ik dat mijn mening een steentje kan bijdragen. Behalve “gewone” boeken, ben ik een grote fan van de stripboeken van de Legendariërs. Mooie tekeningen en leuke woordgrappen!

De duik / Catherine Steadman / vertaling: Ireen Niessen / Karakter Uitgevers / 2019 / 369 blz. / ISBN 978-904-531-6232