Manon, een jonge vrouw die in verwachting is, werkt speciaal voor haar zwangerschap aan cold cases. Iets wat zij niet leuk vindt, maar het levert geld op en is zonder veel stress. Toch kan ze het niet weerstaan om mee te willen helpen aan een moord die zo dicht in de buurt is gebeurd. Enthousiast als ze is, ze komt er al snel achter dat deze moord dichter bij haar staat dan dat ze wil. Als zwangere vrouw probeert ze de zaak op te lossen, maar dat is niet al te gemakkelijk als al haar collega’s haar als verdachte zien.

Susie Steiner heeft een thriller geschreven die je niet zomaar laat liggen. Het heeft een gevoelig tintje wat ervoor zorgt dat je vrijwel direct met Manon meeleeft. Ook is dit een boek dat je vanuit meerdere oogpunten te lezen krijgt. Dit zorgt ervoor dat je gewoon in het boek wil springen als er iets gebeurt, dat je wist dat ging komen. Dit detail zorgt er echter wel voor dat je het boek in een keer uit leest.

Als Davy, een collega van Manon, besluit om Manon te geloven, krijg je meteen een wantrouwend gevoel. Maar misschien was dat de bedoeling?

Dit boek zorgt voor vragen die perfect bij een thriller passen. Het is erg mooi geschreven en zorgt er zeker voor dat je de hele tijd op het puntje van je stoel zit. Weet Manon te bewijzen dat ze onschuldig is, of is het bewijs zo sterk, dat ze geen kant meer op kan? Een onbekend leven is erg spannend en het verhaal omstreeks Manon en Davy is erg goed geschreven.

Deze thriller is redelijk standaard met andere thrillers. Er gebeurd iets ergs, hoofdpersonage heeft er wat mee te maken en vervolgens komt een plottwist. Dit zorgt er wel voor dat, ondanks de spanning, je al redelijk het gevoel krijgt dat je weet wat er gaat gebeuren. Ondanks je voorspellingen, hoeven ze niet allemaal waar te zijn. Dus, ook al is de storyline redelijk voorspelbaar, de manier waarop Susie Steiner het verhaal omschreven heeft, zorgt er wel voor dat je de hele tijd op het puntje van je stoel zit.

Mijn naam is Jente Jansen. Ik zit nu in VWO 4 op het Jan van Brabant College in Helmond. Ik heb lezen altijd leuk gevonden en had al snel alle avi’s gehaald, op naar de leuke boeken dus. In mijn vrije tijd badminton ik graag, maar je zult me nog veel vaker zien lezen. Mijn favoriete genre is fantasy, ook al vind ik eigenlijk alle genres wel leuk. Ze hebben allemaal dat speciale tintje dat ervoor zorgt dat het leuk is.

Een onbekend leven / Susie Steiner / vertaling Danielle Stensen / Cargo / 2019 / 368 blz. / ISBN 9789403147604