Quirine is een meisje dat op een vreselijke manier wordt geconfronteerd met cyberpesten. Haar klasgenoot, Rob, heeft namelijk een WhatsApp-bericht rond gestuurd met een erotische accent, waarin zij wordt genoemd. Zij snapt er niets van, want Rob heeft nooit eerder laten merken dat hij zich tot haar aangetrokken voelde.

Al snel komt zij erachter dat Rob
dit bericht niet heeft gestuurd en gaat zij op zoek naar de echte daders. Omdat
ze alleen geen ervaring heeft in het detectivewerk, gaan er dingen mis.
Gelukkig kan ze rekenen op de aanwezigheid van Jonathan, die haar steeds te
hulp schiet.

Belangrijke thema’s buiten het
cyberpesten, zoals huiselijk geweld, vriendschap, verliefdheid en aanranding,
worden in “Dodelijk bericht” besproken en dit kan voor de doelgroep van dit
boek belangrijk zijn.

Het verhaal zelf wordt vanuit Quirine’s gedachten en gevoelens geschreven en lijkt op een verhaal wat zij in een dagboek zou kunnen hebben geschreven. Zij zet veel (naar mening te veel) vraagtekens bij de problemen waar zij tegenaan loopt. Persoonlijk vond ik het verhaal nét even te ver gezocht, best wel voorspelbaar en daardoor niet heel erg spannend. Ook was het een typisch meisjesverhaal. Verder vond ik het jammer dat de diverse persoonlijkheden niet verder uitgewerkt zijn en een soort van “cliché”-achtig worden neergezet. Wel goed was de manier waarop het schoolse leven van pubers in de leeftijdscategorie van ongeveer 14 jaar wordt beschreven.

Nathaniël – 16 jaar. Dol op lezen vanaf kleuterjaren al. Kon niet wachten totdat ik verder mocht dan roos, maan en vuur. Naast gamen ben ik fan van de stripverhalen over De Legendariërs. Ben via via bij de Leesfabriek terecht gekomen en kom hier in een hele nieuwe wereld van verhalen en avonturen, die verder gaan dan mijn normale interesse.

Dodelijk bericht/Folkert Oldema/Clavis/2018/192 blz./ISBN

9789044832853


Gastblogger:

op deze plek zullen we regelmatig recensies plaatsen van bezoekers of van recensenten van bevriende websites en tijdschriften. Dat gebeurt soms op uitnodiging, maar heel graag willen we ook plaatsmaken voor spontaan ingeleverde boekbesprekingen. Dus: heb je een goed boek gelezen? Deel je mening (en dus je passie!) met de andere lezers van De Leesfabriek!