Het leven van Ella draait om overleven: sinds haar moeder overleden is werkt ze als stripteasedanseres om zichzelf staande te houden en dit combineert ze ook nog eens met school. Niet echt ideaal.. Totdat Callum Royal op haar school verschijnt en zich voorstelt als haar voogd. Hij blijkt een zeer goede vriend te zijn geweest van haar overleden vader. Beiden zijn vastbesloten: Ella om haar eigen boontjes te doppen en niet naar hem te luisteren en Callum om haar uit haar armoede te verlossen. Ella gaat toch mee met hem en komt terecht op zijn enorme landgoed met daarbij vijf onweerstaanbare zoons. Dat kan nooit goed gaan..

Door meerdere goede reacties van lezers om mij heen, kon ik bijna niet achterblijven met het lezen van dit boek. Ze noemden het verslavend en onweerstaanbaar en die mening kan ik alleen maar delen met hen. Het is niet verslavend of onweerstaanbaar omdat het verhaal zo ontzettend origineel of spannend is, het verhaal is best gewoontjes en eigenlijk is mij dat zeer goed bevallen. Geen boek over extreem zware problematieken, maar een boek over roddel en achterklap. Ella heeft wel de nodige dingen meegemaakt, maar dit is niet het hoofdonderwerp.

Dit boek kun je niet makkelijk wegleggen, mede door de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken, maar ook omdat je wel wil weten hoe het zit met Ella en die vijf knappe broers. De broers zelf zijn een tikje mysterieus, waardoor je verder wilt lezen en wilt weten wat er precies aan de hand is. Daarnaast heeft ook de hele familie wel iets interessants en mysterieus en deze geheimen wil je als lezer, net als Ella, zo snel mogelijk ontrafelen.

Hetgeen waar ik ook van hou is dat Ella in dit boek zichzelf is gebleven. Ze wil bijvoorbeeld een baantje om zelf geld te verdienen, maar eigenlijk is dat helemaal niet gebruikelijk in deze society. Geld speelt geen rol, maar ze is niet anders gewend dan haar eigen boontjes te doppen.

Op een gegeven moment denk je te weten hoe het allemaal in elkaar zit en dat het boek eindigt met een happy end, maar niets is minder waar. Het boek eindigde juist met een enorme cliffhanger, dus deel twee moet nu wel gelezen worden!

Het boek valt in principe onder het genre Young Adult, maar door verschillende seksuele scénes vind ik het eerder passen in het New Adult genre. Los daarvan is het voor iedereen heerlijk te lezen.

Dus als je op zoek bent naar een lekker lezend, leuk en verslavend boek, dan is dit echt het perfecte boek. Een meeslepend verhaal over haat en liefde, rijkeluisdrama en familiegeheimen, dat kun je niet laten liggen.

Verleiding / Erin Watt / Vertaling Lia Belt / Uitgeverij De Fontein / 2017 / 351 blz. / ISBN 9789026143144


Irene

: Als kind was ik een echte boekenwurm, ik las alles wat los en vast zat. Inmiddels ben ik al vele boeken verder en dat hoeft voor mij niet per sé in bed of stoel, zolang ik maar kan lezen is staand, op een trapje of naast de stoel niet erg.  Ook is het een gewoonte geworden om met een boek de deur uit te gaan: romans, thrillers, feelgood of YA, ik lees het graag.