‘Ik weet niet of ik van je houd’ is volledig een boek buiten mijn comfortzone. Normaal lees ik altijd fantasy, maar soms wil je gewoon even wat anders! De achterflaptekst van dit boek sprak mij aan. Ik verwachtte een vrolijk, romantisch, hilarisch boek waar ik een warme buik van zou krijgen. ‘Ik weet niet of ik van je houd’ is makkelijk geschreven en je hebt het boek zo uit. Een echte roman voor op een regenachtige zaterdagavond met een kleedje op de bank!


‘Ik weet niet of ik van je houd’ gaat over Holland en haar hilarische crush op een straatartiest. Ook al vond ik Hollands obsessie met deze man een beetje overtrokken, ik moest er toch vreselijk om lachen. Holland neemt namelijk al maanden elke dag een extra metro, zodat ze uitstapt bij het metrostation waar Calvin, zo heet hij, op bepaalde avonden speelt. Er gebeurt van alles, maar uiteindelijk draait het er op uit dat Holland Calvin betrekt bij haar eigen werk en besluit met hem te trouwen omdat hij eigenlijk illegaal in het land is en dus niet legaal kan werken. Best wel een beetje ongeloofwaardig, maar het is hilarisch!


Natuurlijk worden ze verliefd ondanks hun nephuwelijk en natuurlijk vergt dat het nodige drama. Ik heb genoten! Bij ‘Ik weet niet of ik van je houd’ hoef je niet na te denken en dat is echt heel fijn. Er is sprake van expliciete seksscènes in dit boek, maar je moet er niet te veel van verwachten. Christina Lauren is absoluut geen Rebecca Yarros of J. Lynn. Ondanks de seks is het dus geen rode oortjes, steamy boek. Ik laat het aan jou over of dat goed is of niet.


Geniet dus lekker van ‘Ik weet niet of ik van je houd’ op de bank als je lekker wilt glimlachen en kennis wilt maken met een hunk. Ben je meer opzoek naar een boek met diepgang of een sterkplot? Laat dan dit boek even liggen. Het is echt een boek waar je zin in moet hebben.


Deze recensie is geschreven door Willemijn van Hees, 23 jaar, marketeer bij Kasteel Amerongen en Slot Zuylen. Kunstgeschiedenis-, boeken- en geschiedenis- en fantasynerd. Ze heeft ook een eigen blog, namelijk Blog The Spine Breakers.


Ik weet niet of ik van je houd / Christina Lauren / vertaling Andrea de Jong / Uitgeverij Xander / 322 blz./ISBN 9789401609265