In 2014 verscheen het boek ‘Was die Welle nahm’ van Vera Kissel. Het boek werd in 2017 in de Nederlandse vertaling uitgegeven. Kessel is ook bekend van het boek ‘De gelukszoeker’ dat in het Nederlands verscheen in augustus 2017.

Lucas’ moeder is op vakantie met haar nieuwe partner Hannes, het ideale moment voor Lucas om wat tot rust te komen en te ontspannen. Op een dag vindt hij een brief die aan zijn moeder gericht is. De brief is ondertekend met ‘Kim’. Vanaf dat moment gaat Lucas op zoek naar de waarheid over de dood van zijn vader. Hij vraagt zich al gedurende een lange tijd af waarom zijn vader, Uli, letterlijk doodgezwegen wordt door zijn moeder en zijn grootouders. Jaren geleden heeft hij nog net een foto van zijn vader uit de vuilbak kunnen redden. Via Kim hoopt hij meer te weten te komen over wie zijn vader juist was, wat er gebeurd is en waarom zijn moeder hem niets vertelt over Uli. Maar wie is Kim eigenlijk? Na Lucas’ eerste bezoek aan Kim, wordt er voor hem al veel duidelijk. En hoe neemt zijn moeder Lucas’ zoektocht naar zijn overleden vader eigenlijk op? Lucas zelf is een geoefende zwemmer en houdt tijdens het zwemmen zijn adem in. Hoe oefent alvast voor als er ooit een tweede vloedgolf komt.

‘Na de vloedgolf’ zou ik beschrijven als een leuk boek voor de jeugd die eigenlijk niet zo graag een boek leest. Het boek leest vlot en het is ook een beetje spannend. Met haar 200 pagina’s was het ook snel uitgelezen. Het boek is in eenvoudig taalgebruik geschreven. De harde cover geeft voor mij altijd een meerwaarde aan een boek. Ook de afbeelding past goed bij de titel van het boek. Ikzelf vond het een leuk boek om te lezen, maar ik denk dat het meer bedoeld is voor zestienjarigen dan voor twintigers.Deze recensie is geschreven door Hanne Corstjens.
Hanne
is
23
jaar oud en
woon in Bocholt, België. Ze heeft marketing gestudeerd en heeft
hierna nog een lerarenop
leiding gedaan. Momenteel is Hanne
aan het werk als leerkracht in het secundair onderwijs.

Na de vloedgolf/Vera Kissel/vertaling Sabine Wauters/Uitgeverij Clavis/2017/200 blz./ ISBN 978 90 448 2854 2