Achter gesloten deuren is het debuut van schrijfster B.A. Paris, maar wat een boek! Vanaf de eerste pagina was ik fan van de schrijfwijze en het verhaal, het leest zeer vlot! Wat betreft de opbouw:  ieder hoofdstuk wisselt heden en verleden af, maar dat maakt het gelukkig helemaal niet ingewikkeld. Het zorgt er net voor dat je sneller het volgend hoofdstuk wilt lezen dat erop volgt!

Het verhaal zelf gaat over Grace die een perfect bestaan leidt met haar man Jack, of zo lijkt het toch voor de buitenwereld. Achter de gesloten poort van het luxehuis zit Grace gevangen. Eerst in een mooie kamer, maar na meerdere vluchtpogingen in een kleine lege kamer met tralies voor het raam. Sinds Grace en Jack elkaar trouw hebben beloofd is er iets veranderd: hij heeft haar duidelijk gemaakt dat hij maar één ding wil en dat is niet Grace maar Millie, haar jonger zusje met het syndroom van Down. Grace is dus eigenlijk getrouwd met een psychopaat zonder dat ze het wist. Ze beleeft haar grootste angst en doet er alles aan om haar en haar familie veilig te houden.

Ondanks dat Grace wat naïef kan overkomen de eerste hoofdstukken, stoort me dat helemaal niet. Paris weet het personage perfect realistisch over te brengen. De extreme overgang van Jack –de perfecte man, waar alle vrouwen stiekem naar verlangen- en Jack –het monster, dat alleen Grace te zien krijgt- was supergoed overgebracht waardoor ik ook soms rillingen kreeg. Tegen het einde van het boek gaat Grace de rollen veranderen in het verhaal waardoor je het boek in één ruk uitleest.

Niet direct een boek voor de feestdagen misschien door het thema. Maar wel zeker een aanrader wie graag vol spanning een boek uitleest. Ik ben alvast fan van B.A. Paris.

Deze recensie is geschreven door Hanne Hoydonckx, 19 jaar, eerstejaars studente bedrijfsmanagement aan de Universiteit Leuven

Achter gesloten deuren/B.A. Paris /vertaling Ireen Niessen /Uitgeverij Ambo Anthos /2016/354 blz. /ISBN 9789026336898