Tom Winter is geboren in Engeland. Hij is een freelance copywriter. ‘Met open armen’ is de tweede Roman die Winter schreef. Hij debuteerde in 2013 met ‘onbezorgd’.

Ik vind de essentie, de boodschap van het boek heel mooi: we zijn zoals we zijn en daar is niets mis mee. Omarm en aanvaard de mensen ook op die manier. We zouden er in ieder geval een stuk gelukkiger van worden, niet? Ik denk van wel.

‘Met open armen’ is een boek dat gaat over een twee-eiige tweeling, Jack en Meredith. Meredith is gescheiden en probeert haar leven terug op de rails te krijgen. Het potje yoghurt dat nog in de koelkast staat sinds haar ex-man weg is, is hier een mooi voorbeeld van. Dit geeft aan dat Meredith het maar moeilijk los kan laten, maar komt hier verandering in?

Meredith heeft twee kinderen. Jemima en Luke. Jemima is een tiener die zich graag bezighoudt met online daten. Ze is dan ook actief op een datingsite, maar niet als Jemima. Ze doet zich voor als iemand anders. Luke daarentegen is een hele lieve, zachte jongen maar wel met een luguber kantje. Hij houdt ervan om dode dieren te verzamelen en op te zetten. Dit zorgt echter voor een hilarische passage wanneer ze met hun vader naar Frankrijk gaan.

Jack is de andere helft van de twee-eiige tweeling. Hij is/was een ware businessman. Helaas is zijn carrière in de reclamewereld ingestort.

Jack en Meredith hebben altijd gedacht dat hun vader dood was. Tot een onbekende vrouw verandering in deze zaak brengt. Met een dementerende moeder is het niet gemakkelijk om antwoorden te krijgen op hun vragen. Wat staat hen nog te wachten?

Het boek las zich als een serie. Het is mooi opgebouwd. Ik vind persoonlijk dat het wel een boek is dat je achter elkaar door moet lezen in een vakantieperiode bijvoorbeeld. Wanneer je het boek in stukken leest zoals ik het heb moeten lezen vanwege tijdgebrek, is het boek moeilijk te volgen omdat je niet meer weet wat er gezegd en gebeurd is. Ik begon steeds een aantal pagina’s terug te lezen om zo weer te kunnen inpikken in het verhaal. Dit vond ik wel spijtig. Maar wanneer ik de kans heb om het nog eens helemaal door te lezen zal ik dit zeker doen want het is echt de moeite.

Ik ben Judith. 24 jaar. Ik ben opvoedster en werk momenteel op een school voor motorisch gehandicapte kinderen. Naast mijn werk volg ik nog de postgraduaat seksuologische hulpverlening. Ik lees van jongst af aan al boeken en doe dit ook graag. Nu lees ik graag boeken in mijn vrije tijd om mijn gedachten wat te kunnen verzetten en om eens in een andere wereld te kunnen duiken 😉

Met open armen/Tom Winter/vertaling Catalien en Willem van Paassen/A.W. Bruna Uitgevers/2015/304 blz./ISBN: 9789400501973