A Court of Mist and Fury

is het nieuwste boek van Sarah J. Maas. Het eerste boek in de serie

A Court of Thorns and Roses

(Hof van Doorns en Rozen) kwam vorig jaar uit en ik heb dan ook een jaar met smart zitten wachten om dit vervolg te kunnen lezen. Mocht je nou dat eerste boek nog niet gelezen hebben, dan raad ik je aan om niet verder te lezen, of misschien de volgende paragraaf te skippen. Ik zal kort samenvatten waar het over gaat.

Aan het einde van ACOTAR lezen we hoe Feyre de opdrachten van Amarantha tot een ‘goed’ einde heeft kunnen brengen en uiteindelijk toch om het leven werd gebracht. Aan de hand van alle High Lords van de Courts werd ze weer tot leven gewekt en gaat ze in dit tweede deel als High Fae door het leven. We beginnen dan ook vlak nadat Tamlin en Feyre uit “Under the Mountains” gekomen zijn en weer terug zijn in Spring Court. Beiden hebben nogal een klap opgelopen door de hand van Amarantha en geen van beiden is van plan dit toe te geven. Maar ondanks dat Feyre nu de krachten van de High Fae heeft, blijft haar hart menselijk. Haar hart dat de verschrikkelijke dingen die ze Tamlin’s volk heeft aan gedaan niet kan vergeten.

Ook is Feyre haar deal met Rhysand, High Lord van de gevreesde Night Court niet vergeten. Feyre navigeert zichzelf door een donker web van politiek, geweldige krachten en een gevaar dat nog steeds aan de horizon loert, maar is zij de sleutel die het kan stoppen? Eerst zal ze haar krachten moeten omhelzen, haar gebroken ziel helen en beslissen hoe haar toekomst er uit gaat zien – een toekomst van een in twee gespleten wereld.

Oké, het is weer veilig om verder te lezen vanaf hier! Wat kan ik jullie eigenlijk vertellen over dit boek..

Zoals ik al zei, heb ik een jaar lang uitgekeken naar het vervolg op ACOTAR, een boek dat me helemaal omhaalde om de rest van de boeken van Sarah J. Maas te lezen (ja ik weet het, de anderen waren er al lang). Nu moet je toch weten dat ik een grote fan ben van Beauty and the Beast, na de Lion King is dat altijd mijn favoriete Disney film geweest en toen ik hoorde dat deze trilogie een retelling van Beauty and the Beast zou zijn, kon ik niet anders dan deze gewoon te lezen. Ook ga ik erbij vertellen dat het ondertussen al bijna een maand is sinds dat ACOMAF uit kwam en dat ik nu deze recensie pas kan schrijven. Ik heb al meerdere boeken gelezen sinds toen, maar een serieuze bookhangover had ik zeer zeker!

Het boek is zo goed opgebouwd en dan neemt het je mee in een wending die ik totaal niet had verwacht toen ik het oppakte en ik denk niet dat ieder ander het aan ziet komen. Het boek telt 626 pagina’s en ik kon het boek niet snel genoeg en niet langzaam genoeg lezen. Ik wilde het zo graag uit lezen maar aan de andere kant wilde ik het zo langzaam lezen omdat ik niet uit de wereld van Feyre, Rhysand en Tamlin wilde komen. Ik was er dan ook niet klaar mee toen ik de laatste pagina ervan las.

Ik wil eigenlijk niet te veel vertellen omdat ik bang ben dat ik de inhoud ga verklappen en als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel spoilers voor een boek waar ik eindeloos op heb gewacht, toch? Laat ik het hier bij houden; het boek is een ware achtbaan aan emoties, het houdt je in zijn(haar?) grip tot lang nadat je het boek hebt weggelegd en zelfs dan laat het je nog niet los.

Dan ga ik ook heel eerlijk bekennen dat ik de laatste honderd pagina’s al meerdere keren opnieuw heb gelezen om mezelf bezig te houden en ervoor te zorgen dat ik zeker weet dat ik alles heb gelezen en niets heb overgeslagen! Het derde en laatste deel in de trilogie staat voor nu op de planning voor 2017, laten we hopen dat het niet langer op zich laat wachten!

Gelukkig staat voor september het vijfde deel in de Throne of Glass serie nog op de planning en kan ik toch nog even in de wereld van de High Fae en Faeries duiken om me zoet te houden tot dat laatste deel!

Ik heb al even gezocht voor de mensen die het boek wel willen lezen, maar liever in het Nederlands lezen. Hof van Mist en Woede staat bij Uitgeverij Unieboek het Spectrum op de planning voor juli 2016, jullie hoeven gelukkig niet meer ontzettend lang te wachten!

Deze recensie is geschreven door Daphne Maatman, 26 jaar, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en een ware boekendraak. Wil je volgen wat ze leest, kijk dan op haar Instagram: daffodilsbooks.

A Court of Mist and Fury / Sarah J. Maas / Bloomsbury Childrens Books / 3 Mei 2016 / 626 pag. / ISBN: 978 14 4088 7885

Deze week is het feest bij De Leesfabriek.

Doe met onze Giga Winactie en win 25 boeken:


TROMGEROFFEL