“Maar ik leefde op dat moment – en mijn leven werd weer mooi voor die paar seconden toen onze handen elkaar raakten.”

In dit spannende verhaal maak je kennis met de negentienjarige Feyre. Om haar familie te kunnen onderhouden in deze moeilijke tijden jaagt ze. Al die tijd ging het goed, tot de dag waarop Feyre te diep het bos in ging en een wolf doodde. En dat is waar dit geweldige verhaal pas echt begint.

Een beestachtig wezen komt haar opeisen, als wraak voor de dood van zijn vriend. Feyre wordt meegenomen naar een gevaarlijk, magisch land. Het Elfidenrijk, wat voor de sterfelijke mensen alleen bestaat in legendes, is plots werkelijkheid. Feyre komt erachter dat haar ontvoerder niet zomaar een beest is, nee, het is een hooggeplaatste elfide. Deze knappe Tamlin is één van de zeven Edelheren en regeert over het Lentehof.

Al snel na haar aankomst in het Lentehof begint Feyre gevoelens te krijgen voor Tamlin. Ondertussen worstelt Tamlin met een groot geheim en als de Plaag dreigt terug te komen, stuurt hij Feyre terug naar haar familie.


“Hij tilde mijn kin met een vinger op. ‘Ik zal je weer terugzien.”

En dat was niet gelogen. Wanneer Feyre weer opzoek gaat naar Tamlin, krijgt ze te maken met deze beruchte plaag. Zal hun liefde overleven of zullen Feyre en Tamlin elkaar nooit meer terug  zien?

Allereerst moet je weten dat dit een geweldig boek is. Het is zo leuk om je te verliezen in een andere wereld en de schrijfstijl van Sarah J. Maas is heel fijn en makkelijk weg te lezen. Vroeger had ik echt een hekel aan

Fantasy

en

Science Fiction

verhalen, maar de boeken van Sarah J. Maas zijn echt het hoogtepunt uit mijn boekenkast.

Gelijk vanaf de eerste regel was ik verloren. Ik heb zitten lezen en lezen tot half drie ’s nachts, maar het is onmogelijk om

Hof van Doorns en Rozen

weg te leggen als je er eenmaal in begonnen bent. Elke bladzijde is tot in de puntjes perfect uitgewerkt, en er is niets negatiefs te zeggen over dit boek! Al moet je wel van dit soort boeken houden. Daarmee bedoel ik dat niet iedereen het leuk vindt om over magische wezens en niet bestaande landen te lezen. Dan zou ik je dit afraden.

Dus als je zin hebt in een goed boek dat geschreven is door een fantastische schrijver, of een meeslepend en spannend liefdesverhaal, of een origineel verhaal over een magische wereld, dan is dit absoluut wat je zoekt!


“Ik hou van je,’ fluisterde hij en hij kuste mijn voorhoofd. ‘Met doorns en al.”

Deze recensie is geschreven door Janine van der Molen, scholiere van het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Ze leest zo’n beetje alles wat los en vast zit, of het nu in het Engels of Nederlands is. Haar leesstapel bevat veel dystopische verhalen, vooral series, maar ook andere genres leest ze zeer zeker ook. Janine leest in twee werelden: de gewone papieren boeken en e-books op haar wattpad.

Hof van Doorns en Rozen / Sarah J. Maas / vertaald door Gerdien Beelen / Van Goor Uitgeverij / 2016 / 421 blz. / ISBN: 9 789000 348275