Celaena Sardothien is de koning zijn kampioen. In opdracht van de koning moet ze nu iedereen vermoorden die hem in de weg staat. Maar Celaena is niet langer de koelbloedige moordenaar die ze vroeger was en ze zal zeker niet in de naam van de kroon moorden.

Maar iedere keer als ze een dood in scene zet, iedere leugen die ze vertelt zet ze het leven van haar geliefden op het spel.

Celaena moet kiezen voor wie of wat ze zal vechten.

Throne of Glass liet me achter met een hunkerend gevoel naar meer. Ik hou van boeken vol met magie, koninkrijken en interessante personages. Ik had niet gedacht dat ik Crown of Midnight toch zo spannend zou vinden en eigenlijk nog beter dan Throne of Glass. Het duurde even voordat ik er in zat en ik het in een teug door wilde lezen maar Crown of Midnight gaat niet gewoon over Celaena die wat moorden uitvoert voor de koning maar er zit veel meer diepte in en het verhaal wordt veel breder.

Ik werd nogal verrast. Ik had namelijk de achterkant van Crown of Midnight niet gelezen en wist dus nog niet dat Celaena loog over de moorden (dit is dus geen spoiler, het staat echt zo op de achterkant). Ik begon Celaena steeds leuker te vinden naarmatte het verhaal vorderde en hoopte echt de hele tijd dat het goed met haar zou komen. Maar behalve met mijn gevoelens gebeurt er ook een hoop met Celaena’s gevoelens en zie je haar echt ontwikkelingen. Al die turbulentie in haar gevoelens, al haar reacties maken haar echt tot een geliefd personage voor mij. Ook andere personages beginnen steeds boeiender te worden. Sarah J Maas doet echt haar best om unieke personages te maken.

Er gebeurt enorm veel in het verhaal en er komen ook een aantal momenten in het boek voor waar veel actie inzit en veel nieuwe informatie in zit. Sommige dingen waren ontzettend verassend en andere dingen dacht ik echt bij: tuurlijk, dat viel te verwachten. Er komt veel meer magie voor in Crown of Midnight en we krijgen ook veel meer te zien van dingen die met wyrdmarks en magie te maken hebben. Hoewel het einde me niet zo zeer geschokt heeft ben ik wel erg benieuwd naar Heir of Midnight.

Crown of Midnight (Throne of Glass #2) / Sarah J. Maas / 418 p./ 2013 / Bloomsbury Publishing/ ISBN 9781408834947

Deze recensie is geschreven door Saskia Peeters, 18 jaar. In haar vrije tijd schrijft Saskia blogs en verhalen en kijkt ze teveel Netflix series. Haar recensies en blogs plaatst ze op Saskia’s Bookshelf.

https://saskiasbookshelf.wordpress.com/