Het verhaal gaat over de 17-jarige Anna, die samen met haar vader in een huisje in de duinen woont. Helaas verstoort de huisbaas haar droom, om altijd te blijven wonen zo dicht bij het strand en in dit huis, door de huurprijs omhoog te gooien. Het ziet er naar uit dat Anna toch met haar vader zal moeten verhuizen, want ze hebben te weinig inkomsten om de verhoging te kunnen betalen.

Een ander hoofdpersonage in het boek is ‘’ De Ekster’’, zijn echte naam durft hij niet te noemen, omdat hij bang is dat hij dan mensen kwijt raakt die hem juist beginnen te vertrouwen. Hij is voortdurend op de vlucht, mensen zien hem als een crimineel en wanneer ze hem zien, roepen ze direct de politie erbij. Hij is nergens meer veilig en dat terwijl hij eigenlijk zeker weet dat hij geen crimineel is, maar niemand gelooft hem totdat hij Anna ontmoet.

Vanaf het moment dat Anna en De Ekster elkaar ontmoeten op een stormachtige nacht en De Ekster het leven van Anne redt, begint het avontuur. Een groot gedeelte van het verhaal staat in het teken van de omgevallen vuurtoren, maar het grootste avontuur vindt plaatst rondom het mysterie van twee magische beelden, de Zusters van de liefde, die van elkaar gescheiden zijn.

Samen met De Ekster gaat ze op onderzoek uit, er ontstaat ook een speciale band tussen deze twee jongeren. Anne is vastbesloten om de zusters met elkaar te herenigen. Helaas blijken de beelden een andere betekenis te hebben dan in 1e instantie gedacht, wat zorgt voor gevaarlijke en soms bijna dodelijke situaties. Zeker aan het eind van het verhaal is het nog maar de vraag of alles goed afloopt en iedereen het zal overleven.

Het is een boek geschreven met veel fantasie, maar ook met ‘’bovennatuurlijke ‘’elementen erin, zoals het zien van en spreken met overleden mensen, maar ook dat een beeld bepaalde krachten heeft met grote invloed. Het boek is in mijn ogen vooral gericht op jongeren die het leuk vinden om een Fantasy verhaal met een beetje spanning te lezen. Het zal zo wel voor jongens als meiden geschikt zijn om te lezen, door de lichte romantiek gecombineerd met spanning.

Een boek dat vlot en makkelijk doorleest. Soms iets te vlot, dan spring je opeens in een andere situatie en mis je de extra uitwerking van bepaalde gevoelens of details van de omgeving. Maar ik denk dat vele lezers dit misschien niet zullen opmerken en het gewoon een heerlijk leesboek zullen vinden.

Deze recensie is geschreven door Marion Poeste Thomas, 24 jaar. Door meerdere chronische ziektes is gewoon werk voor Marion niet mogelijk. Schrijven en lezen zijn haar grootste hobby’s.

Zusters van de Zee / Robin Corbee / Uitgeverij Moon / 2014 / 208 pag. / ISBN 9789048822201